KOEN WESTENDORP TWEE KEER IN DE TOP VIJF

Fraaie zege voor Liza Tiebot

GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot trok de zege naar zich toe in de eerste proef van het CSI2 in de zandarena en dat voorbeeld werd later op de dag gevolgd door Lianne Korevaar. Op het fraai geprepareerde gras van het hoofdterrein in de hoofdpiste had Bas Moerings succes in de toprubriek van donderdag.

Moerings eiste met de achtjarige vosruin Fasther (v. Vigo d’Arsouilles) de winst op in de strijd over 1,40 meter om Der Grüne Sand Prijs (twee fasen) voor het CSI2. Moerings troefde de Portugees Nuno Tiago Gomes op de schimmelruin Diso (v. Numero Uno) af met een verschil van bijna een volle seconde. De derde plaats was voor Marcelle Hokse met haar negenjarige bruine ruin Example (v. Ultimo), op de voet gevolgd door Sander Geerink met zijn negenjarige bruine ruin Eligius (v. Ustinov).

Nederlandse top drie
Liza Tiebot zegevierde met haar vijftienjarige schimmelruin Winchester v. Guidam)  op fraaie wijze in de proef om de Butet Prijs direct op tijd over 1,30 meter. Ze werd in de top drie vergezeld door Ellen Zwijnenberg met haar negenjarige donkerbruine merrie Etcetera (v. Camute) en Hester Klompmaker met haar zevenjarige vosruin Guessina (v. VDL Zirocco Blue). Koen Westendorp van Stal Wiefferink reed Comme Prevu naar de vijfde positie.

Een legertje Nederlanders slaagde er niet in Martina Simone uit Italië met de bruine merrie Winn Winn (v. Chin Chin) te kloppen in de rubriek om de Wiemselbach Prijs over 1,35 meter direct op tijd. Op precies twee volle tellen nam Bart Lips op zijn twaalfjarige bruine ruin Bent (v. Vancouver) de tweede plek voor zijn rekening. Aniek Diks eindigde met de bruine merrie Fiorabo als vierde, voor Eric ten Cate met zijn schimmelruin Blue Sky.

Lianne Korevaar klopte met haar twaalfjarige vosmerrie Couleur Queen (v. Couleur Rouge) al haar concurrenten in de strijd om de Aalster Tenten van der Werfff Prijs, een parcours van twee fasen over 1,25 meter voor het CSI1. Merel Murris verwees met haar tien jaar oude vosruin Django Beer de Belgische Dominique Hendrickx op Crush Second Life Z  naar plek drie. Maud Wiefferink v. Ilmeo) en Lennard de Boer met zijn achtjarige bruine ruin Foudre F (v. Namelus R) completeerden de eerste vijf.

De Belg Jeroen de Winter was met de zesjarige vosmerrie Mystic van ’t Hoogeinde zijn tegenstanders veel te snel af in de race tegen de klok over 1,20 meter voor het CSI1 om de Horsefriend Prijs. Koen Westendorp kon hem met de zesjarige voshengst Helsinki (v. VDL Zirocco Blue, foto) nog het best volgen en Tani Joosten legde beslag op de derde plek met Carioca de Riverland.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)
GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over... (06-07-2017)