MET COOL CLARIMO VERUIT SNELSTE IN RUBRIEK OP TIJD CSI**

Eric ten Cate dendert maar door

GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been toonde hij zich een dag later superieur in de rubriek over
1,30 meter om de CWD Sellier Prijs van het CSI**. Als voorlaatste starter voorkwam hij dat vijf amazones in de uitslag de dienst uitmaakten. Met zijn achtjarige schimmelruin Cool Clarimo (v. Clarimo x Concerto II) verdrong hij de Duitse Laureen Budde met Barnike op superieure wijze van de toppositie.

In eigen omgeving was de ruiter uit Geesteren maar liefst 3,26 seconde sneller dan de uiteindelijke nummer twee, die op haar beurt Lisa Bongers met Arselina met een verschil van 0,28 seconde de baas bleef. Lonneke Mulder eindigde als vijfde met Con Colato, Madée Schuttenbeld als achtste met Bonheur en Britt Wiefferink als negende met Brunetti 2.

Tweede zege Aniek Diks
Aniek Diks boekte op het Erve Maathuis haar tweede overwinning met haar veertienjarige bruine hengst Winston Jumper (v. Cantos x Concorde). In de rubriek over 1,35 meter met twee fasen om de Kaak Event Rent Prijs voor het CSI2 hield ze Remco Been van zijn tweede zege af. De Wierdenaar moest met zijn negenjarige schimmelruin Durano E (v. Canturano) genoegen nemen met de tweede plek, nadat hij land aan de leiding was gegaan. Nadia Abdul Aziz Taryam uit de Verenigde Arabische Emiraten reed met haar schimmelmerrie Alcantra (v. Cayado) naar de derde prijs.
Ellen Zwijnenberg deed het opnieuw prima door met Boeve’s Cointreau vijfde te worden. Edwin Klokman werd negende met Can Can, Amke Bekhuis tiende met Eminence.

Ruben Lamers eiste de hoofdrol op in de rubriek over 1,40 meter op tijd voor het CSI2 om de Hulshof Prijs. Met zijn achtjarige vosmerrie Ariana Z (v. Andretti Z x Sioux Baugy) reed hij de Duitse Laureen Budde met Gosbodino op een achterstand van 0,38 seconde. De in Twente woonachtige Ier Conor Drain verzekerde zich van de derde plek met de vosmerrie Dakota van Schuttershof. Ook Ellen Zwijnenberg met Boncetto (zesde), Remco Been met Esminka (zevende) en Eric ten Cate met Bleu Sky (negende) haalden de top tien.

Voor de uitslagen, zie www.csitwente.nl

Foto © Loes Wielheesen 

 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over... (06-07-2017)