GERBEN MORSINK PAKT TWEEDE PLAATS IN HOOFDNUMMER CSI2

Eerste Grote Prijs voor Vincent Geerink

GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en het Duitse Lastrup, maar zaterdag was het zover. Op het Erve Maathuis nog wel, niet ver van huis. De 22-jarige Geerink raasde met zijn elfjarige bruine ruin Beaumont (v. Vermont x Julio Mariner) zo snel over de hindernissen, dat zijn vijf concurrenten in de barrage van de Roelofsen Trucks Grote Prijs van het CSI2 het nakijken hadden.

Gerben Morsink was de enige die net als hij ook in de extra rondgang geen fout maakte en op eerbiedige afstand de tweede plaats innam met zijn achtjarige zwartbruine hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve x Amor). Robin Bril completeerde het Nederlandse succes met de elfjarige bruine ruin Balou Puissant (v. Balouco x Animo). Achter Nadia Abdul Aziz Taryam uit de Verenigde Arabische Emiraten maakten Aniek Diks met Winston Jumper en Rob Scherphof met Davey het zestal vol.

Het was een loodzware wedstrijd op het Erve Maathuis, waar ook de klok een behoorlijke scherprechter was. Want nog zeven combinaties bleven zonder springfouten, maar haalden niet de maximaal toelaatbare tijd. Vincent Geerink pakte de zaken in de extra omloop meteen energiek aan. “Het is van de ene kant lastig als je de eerste bent, omdat je niemand voor je hebt bij wie je kunt zien waar je winst kunt pakken. Maar er tegenover staat dat je ook direct een scherpe tijd kunt neerzetten.”

Het pakte goed uit dat Geerink na de voorlaatste hindernis besloot een niet te kort rondje te maken. “Daardoor kon ik direct verder naar de laatste.” Het meest vreesde hij nog Aniek Diks, maar de amazone kwam na twee zeges in Geesteren nu niet zonder averij door de barrage. Zodat Vincent Geerink zijn ruin kon complimenteren, die het beter doet dan ooit. “Hij heeft nog nooit zo gesprongen als nu. Misschien komt dat ook door de manier waarop ik met hem omga. Ik laat hem in zijn waarde, kan hem niet dwingen. Bij hem werkt de lieve aanpak beter. Super voorzichtig is hij van zichzelf al. Hij laat zich steeds gemakkelijker rijden en springt hoger dan hij ooit heeft gedaan.”

Voor de uitslag, zie www.csitwente.nl

Op de bovenste foto wordt Vincent Geerink gelukgewenst door Dominique Nijhof-Roelofsen

 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)
GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over... (06-07-2017)