MET STERREHOF’S BACCARAT NAAR IMPONERENDE ZEGE IN EERSTE KWALIFICATIE GROTE PRIJS

Eerste auto voor Marc Houtzager

GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond overhandigd aan Marc Houtzager.

Met zijn imponerend springende donkerbruine ruin Sterrehof’s Baccarat besliste de ruiter uit Rouveen de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs van Twente van komende zondag in zijn voordeel. Houtzager was de sterkste in een barrage, waarvoor na een uiterst selectief basisparcours slechts vier combinaties een startbewijs kregen.

Nadat Michael Greeve met zijn negenjarige donkerbruine bruine ruin Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) al op de eerste hindernis zijn kansen verloren zag gaan, stelde de Belg Jonas Vervoort met een foutloze rit op de bruine merrie Teavanta in de tijd van 34,83 seconde de norm. Marc Houtzager bleek er niet van onder de indruk. Op soevereine wijze reed hij met zijn twaalfjarige donkerbruine bruin naar een winnende chrono van 32,80 seconde. Daar kon de Zwitser Paul Estermann met Curtis Sitte niets meer aan veranderen. Hij kwam ten opzichte van de Rouvener 0,44 seconde te laat binnen. Als snelste vierfouters sloten Bart Bles met zijn bruine hengst Gran Canyon van HD en Gert-Jan Bruggink met zijn schimmelruin aan voor de prijsuitreiking.

Als gepland
“Het liep als gepland”, lachte Marc Houtzager na de prijsuitreiking. “Het was een korte, maar mooie barrage en het liep erg lekker. Ook het basisparcours was prima. Het stond niet hoog, maar het reed wel hoog. Na de driesprong weg naar nog een serieuze oxer was voor veel deelnemers heel moeilijk, omdat de paarden daar al veel hadden moeten geven. De toegestane tijd was in orde, het was ook fair. Geen killer, maar door die laatste lijn toch lastig genoeg.”

Baccarat, die zondag ook van start gaat in de Grote Prijs van Twente, vormt met Sterrehof’s Calimero het duo beste paarden op stal. “Ze zijn mijn nummers 1a en 1b en ik verkeer in de gelukkige positie dat ik ze mag rijden."

Na enkele jaren afwezig te zijn geweest, voelt hij zich uitstekend thuis op het traditionele Erve Maathuis. “Het is een mooi concours, ook qua sfeer en de bodem hier is super. Op gras rijden is toch het mooiste wat er is. Ook voor de paarden."

Jarno van Erp beste Nederlander
De jonge Duitser Marcel Marschall zegevierde eerder op de dag in de rubriek over 1,45 direct op tijd om de Bramer Prijs. Met de negenjarige bruine merrie Crystal 17 (v. Corentan) was Marschall 0,37 seconde sneller dan de Italiaan Antonio Alfonso met de even oude bruine merrie Dream van Generhese. De Fransman Guillaume Foutrier eiste met Tchin de la Tour de derde plaats op.
Jarno van Erp was op de vierde plek de beste Nederlander met zijn tienjarige bruine hengst Daddy Cool Go (v. Sandro Boy. Eventingvedette Michael Jung  mocht met Sportsman S de vijfde prijs afhalen.

De openingsrubriek van het CSI4 was voor de Braziliaan Paulo Stewart, die op het parcours over 1,40 meter op tijd om de Hulshof Accountants en Belastingadviseurs Prijs met de twaalfjarige schimmelruin Contiki aanzienlijk sneller was dan de concurrentie. De Luxemburgse Charlotte Bettendorf met Citizen Metz en de Belg Jonas Vervoort met Cibalis completeerden de top drie. Ze werden gevolgd door de Nederlanders Kristian Houwen met de bruine merrie Drop Shot VM en Hendrik Jan Schuttert met de schimmelmerrie Farmers Proud HS.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)
GEESTEREN – Op de eerste ‘internationale’ dag van het 43ste CSI Twente in Geesteren greep Aniek Diks de zege in de belangrijkste rubriek, die over... (06-07-2017)