JOSÉ WOLDRING: EERST GEESTEREN, DAN WEER MARTIN GARRIX

Een leven tussen top-dj’s en paarden

GEESTEREN – Ze verdeelt haar tijd tussen het verzorgen van de pr van wereldbekende dj’s en nu en dan een mooi springconcours. Deze dagen is José Woldring even niet te vinden in de buurt van grootheden als Martin Garrix, Hardwell en David Guetta, maar op het Erve Maathuis. Als een van de weinige amateurs tussen een heleboel ruiters die van hun hobby wel hun beroep maken. Maar ook in die rol redt ze zich uitstekend. Donderdag tekende ze voor haar eerste internationale zege op de rug van haar tienjarige donkerbruine merrie Chella (v.Vandamme x Numero Uno) in de strijd om de Horsefriend Prijs over 1,20 meter voor het CSI*.

The Media Nanny
“Een heel lekker gevoel”, vond de dertigjarige José Woldring, die het grootste deel van haar tijd doorbrengt in Amsterdam, waar ze net als in Londen kantoor houdt. Ze startte haar bedrijf The Media Nanny in  2010, ondertussen heeft ze zestien medewerkers in dienst. “Zeker twee tot drie keer per maand ga ik op concours, daar heb ik niet het hele jaar door de tijd voor. Maar met de hulp van mijn vader lukt dat. We fokken ook zelf paarden. Het is voor mij ontspanning en de momenten dat ik op een paard zit, zijn eigenlijk de enige dat ik geen telefoon in de handen heb. Paarden zijn mijn passie, waar ik veel energie uit haal.”

Tot haar zeventiende reed ze nog actief bij Jur Vrieling, toen ze in Amsterdam begon aan de opleiding Media & Entertainment Management. “Ik kreeg een stage aangeboden bij een boekingskantoor voor dj’s en er kwamen steeds meer Nederlandse bij, die op een gegeven moment wat hulp nodig hadden. Daar bleek ik talent voor te hebben.”

Lezen en schrijven
De uit het Groningse Garsthuizen (Loppersum) afkomstige José Woldring beschikt met Chella over een paard, dat geen moeite heeft met het onregelmatige programma van zijn amazone. “Met haar heb ik heel veel geluk. Ik heb haar sinds november en echt een klik met haar. Ze had hiervoor nog niet zoveel in de sport gedaan, maar dat ik haar in handen heb kunnen krijgen heeft voor mij perfect uitgepakt. Ze is klein van stuk, maar heeft een groot hart. Ze kijkt altijd super mee en is heel snel. We zijn echt een combinatie en kunnen met elkaar lezen en schrijven.”

Volgende week is José Woldring weer te vinden op Ibiza. Dan ontvangt Martin Garrix, artiestennaam voor Martijn  Garritsen, in het vermaarde Ushuaia journalisten uit alle hoeken van de wereld. “Een onwijs leuke jongen die met beide benen op de grond staat. Ik werk al met hem sinds hij vijftien was en nog maar honderd volgers had op Twitter. David Guetta wordt dit jaar vijftig en is een oude rot in het vak die alles al heeft gezien. Maar ook hij is fantastisch om mee te werken. Je zit natuurlijk in een jonge omgeving. Maar ze moeten je natuurlijk wel vertrouwen. Het is heel hard werken, maar ook plezier maken en informeel met elkaar omgaan.”

Maikel van der Vleuten
In de paardensport verzorgt ze de pr voor Maikel van der Vleuten. “Martijn heb ik voor de eerste keer meegenomen naar een concours, toen Maikel meereed in de Wereldbekerfinale in Las Vegas, waar hij op dat moment moest draaien. En zo combineert ze nu en dan de muziek met de paardensport. Zoals ze dat in Geesteren in het klein doet. “Ook hier is entertainment en daar kijk ik wel een beetje naar. Dit past mooi  in mijn straatje. Ik vind Geesteren outdoor een van de mooiste evenementen. Als je op concours gaat is het zo belangrijk dat er sfeer is en dat er wat te doen is, dat het allemaal mooi is aangekleed en dat er ’s avonds een feestje is. Dat doen ze hier super. Het is fantastisch dat je ook als amateur de kans krijgt. Iedereen in de paardensport heeft hier wat te zoeken. Vroeger ging je je op ponykamp, nu ga ik op concours. Voor mij is dit een soort vakantie.”

Foto's © Willem Pfeiffer en Loes Wielheesen

 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de... (12-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)
GEESTEREN - Eric ten Cate dendert maar door. Ook bij het CSI Twente heeft hij de smaak te pakken. Na een tweede plaats op donderdag achter Remco Been... (07-07-2017)