JOSÉ WOLDRING: EERST GEESTEREN, DAN WEER MARTIN GARRIX

Een leven tussen top-dj’s en paarden

GEESTEREN – Ze verdeelt haar tijd tussen het verzorgen van de pr van wereldbekende dj’s en nu en dan een mooi springconcours. Deze dagen is José Woldring even niet te vinden in de buurt van grootheden als Martin Garrix, Hardwell en David Guetta, maar op het Erve Maathuis. Als een van de weinige amateurs tussen een heleboel ruiters die van hun hobby wel hun beroep maken. Maar ook in die rol redt ze zich uitstekend. Donderdag tekende ze voor haar eerste internationale zege op de rug van haar tienjarige donkerbruine merrie Chella (v.Vandamme x Numero Uno) in de strijd om de Horsefriend Prijs over 1,20 meter voor het CSI*.

The Media Nanny
“Een heel lekker gevoel”, vond de dertigjarige José Woldring, die het grootste deel van haar tijd doorbrengt in Amsterdam, waar ze net als in Londen kantoor houdt. Ze startte haar bedrijf The Media Nanny in  2010, ondertussen heeft ze zestien medewerkers in dienst. “Zeker twee tot drie keer per maand ga ik op concours, daar heb ik niet het hele jaar door de tijd voor. Maar met de hulp van mijn vader lukt dat. We fokken ook zelf paarden. Het is voor mij ontspanning en de momenten dat ik op een paard zit, zijn eigenlijk de enige dat ik geen telefoon in de handen heb. Paarden zijn mijn passie, waar ik veel energie uit haal.”

Tot haar zeventiende reed ze nog actief bij Jur Vrieling, toen ze in Amsterdam begon aan de opleiding Media & Entertainment Management. “Ik kreeg een stage aangeboden bij een boekingskantoor voor dj’s en er kwamen steeds meer Nederlandse bij, die op een gegeven moment wat hulp nodig hadden. Daar bleek ik talent voor te hebben.”

Lezen en schrijven
De uit het Groningse Garsthuizen (Loppersum) afkomstige José Woldring beschikt met Chella over een paard, dat geen moeite heeft met het onregelmatige programma van zijn amazone. “Met haar heb ik heel veel geluk. Ik heb haar sinds november en echt een klik met haar. Ze had hiervoor nog niet zoveel in de sport gedaan, maar dat ik haar in handen heb kunnen krijgen heeft voor mij perfect uitgepakt. Ze is klein van stuk, maar heeft een groot hart. Ze kijkt altijd super mee en is heel snel. We zijn echt een combinatie en kunnen met elkaar lezen en schrijven.”

Volgende week is José Woldring weer te vinden op Ibiza. Dan ontvangt Martin Garrix, artiestennaam voor Martijn  Garritsen, in het vermaarde Ushuaia journalisten uit alle hoeken van de wereld. “Een onwijs leuke jongen die met beide benen op de grond staat. Ik werk al met hem sinds hij vijftien was en nog maar honderd volgers had op Twitter. David Guetta wordt dit jaar vijftig en is een oude rot in het vak die alles al heeft gezien. Maar ook hij is fantastisch om mee te werken. Je zit natuurlijk in een jonge omgeving. Maar ze moeten je natuurlijk wel vertrouwen. Het is heel hard werken, maar ook plezier maken en informeel met elkaar omgaan.”

Maikel van der Vleuten
In de paardensport verzorgt ze de pr voor Maikel van der Vleuten. “Martijn heb ik voor de eerste keer meegenomen naar een concours, toen Maikel meereed in de Wereldbekerfinale in Las Vegas, waar hij op dat moment moest draaien. En zo combineert ze nu en dan de muziek met de paardensport. Zoals ze dat in Geesteren in het klein doet. “Ook hier is entertainment en daar kijk ik wel een beetje naar. Dit past mooi  in mijn straatje. Ik vind Geesteren outdoor een van de mooiste evenementen. Als je op concours gaat is het zo belangrijk dat er sfeer is en dat er wat te doen is, dat het allemaal mooi is aangekleed en dat er ’s avonds een feestje is. Dat doen ze hier super. Het is fantastisch dat je ook als amateur de kans krijgt. Iedereen in de paardensport heeft hier wat te zoeken. Vroeger ging je je op ponykamp, nu ga ik op concours. Voor mij is dit een soort vakantie.”

Foto's © Willem Pfeiffer en Loes Wielheesen

 

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)