VOOR YMKE RIBBELS, JAN GOHL EN REMMELT HOEKSTRA OP EERSTE DAG CSI TWENTE

Drie keer een dubbele zege

GEESTEREN – Op de eerste dag van de 44ste editie van het CI Twente slaagden drie ruiters erin een dubbele zege te boeken. Ymke Ribbels deed dat in de klasse M, waarin de Eibergse met Gaby Warina zowel de rubriek over twee fasen als die bij het progressief springen naar haar hand zette. In de klasse L deden Remmelt Hoekstra met Isa Tella en Jan Gohl hetzelfde.
 

Over twee fasen ging Ymke Ribbels in groep 3 van de klasse M Wim Olde Hampsink met Harena MB en Nathalie Klaas met Lascia Stare vooraf. Op het progressieve traject waren Justine Ruiter met Benz en opnieuw Nathalie Klaas met Lascia Stare haar naaste achtervolgers.

Stijn Roelink en Jan Diepman
Stijn Roelink won met Viva la Vi over twee fasen in groep 1, voor Tessa Hoeksema met El Vleut H en Linda Klaassen met Hidiene. Bij het progressief ging de winst naar Hoeksema en bleven Steven Veldhuis met Hayfa Pinacolada en Judith Vetker met Faith WV het dichtst bij haar in de buurt. Jan Diepman was de uitblinker in groep 3. Hij zegevierde over twee fasen met Honnarissa en werd derde met Honara. Rob Wiefferink eindigde met Ghianula A als tweede. In de progressieve rubriek werd Jan Diepman vervolgens achter Frank Buitenhuis met Guardian met Heavy Plot en Honarissa ook nog eens tweede en derde.

Jan Gohl won niet alleen beide proeven in groep 3 de klasse L, hij was met Niro Z ook tweemaal de snelste deelnemer van de dag in zijn klasse. Stijn Roelink finishte beide keren als tweede met Silverstone, de derde plekken waren voor Janneke Huttenhuis met Aha (twee fasen) en Gert van den Hof met Ibiza (progressief).

In groep 2 stond er geen maat op de Fries Remmelt Hoekstra, die beide rubrieken met overmacht won op Isa Tella. Over twee fasen verzekerden  Ties Rothstegge met Iceman en Kim Bekhuis met Hugo van de Beekzijde zich van de volgprijzen, bij het progressief springen waren die voor Welmoed Lyklema met Idilian de la Nancy en Lammie Teunissen met Highfive. In groep 1 toonden Kim Karlsson met Avolino (twee fasen) en Gido Bruns met Selisa (progressief) zich superieure winnaars. In het eerste geval pakten Bas Haarhuis met Hamilton en Cristina Friedrich de tweede en derde prijs, in de volgende proef waren die voor Eva Geers met Hennessy en Jeanette Vlierman met Diesel.

Foto's Ymke Ribbels met Gaby Warina (boven) en Jan Gohl met Niro Z (onder) © www.digishots.nl

Zie ook de website www.csitwente.nl

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Een forse windvlaag heeft zaterdagochtend rond acht uur voor ravage gezorgd op het hoofdterrein van het CSI Twente. De nog in opbouw... (08-06-2019)
GEESTEREN (KNHS) - CSI Twente viert haar 45-jarig jubileum met de organisatie van de Longines FEI Nations Cup™ of the Netherlands voor dressuur op... (05-06-2019)
GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
GEESTEREN – Met een overtuigende rit op de twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano x Skippy) lukte het... (16-06-2018)
GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond... (15-06-2018)
GEESTEREN – Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete... (15-06-2018)
GEESTEREN – Drie van de vijf internationale rubrieken tijdens het CSI Twente werden donderdag een prooi voor Nederlandse combinaties. Liza Tiebot... (14-06-2018)
GEESTEREN – Jan Diepman met Verity (foto) in de klasse Z en Danny Schaper met Fritz in de klasse ZZ heersten donderdag als vorsten tijdens het CSI... (14-06-2018)
GEESTEREN – Steven Veldhuis stuurde woensdag op het Erve Maathuis zijn stekelharige vosmerrie Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof x... (13-06-2018)
GEESTEREN – De landenwedstrijden op Nederlandse bodem in het kader van de strijd om de Longines FEI Nations Cup springen én dressuur worden in 2019... (23-03-2018)
GEESTEREN  - Ben Schröder gaat met zijn paard Davino Q als reserve voor de Nederlandse springequipe mee naar het Zweedse Falsterbo, waar vrijdag de... (12-07-2017)
GEESTEREN – De 43ste editie van de Grote Prijs van Twente werd zondag een verdiende prooi voor de Engelse Laura Renwick. De 42-jarige amazone reed... (09-07-2017)
GEESTEREN – Vincent Geerink heeft zijn eerste overwinning in een Grote Prijs binnen.  Hij was er al een paar dichtbij geweest, zoals in Wierden en... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit... (08-07-2017)
GEESTEREN – Maud Wiefferink kopieerde zaterdagochtend het voorbeeld van haar nichtje Jessie. De achttienjarige amazone uit Denekamp zegevierde met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Robert Vos (foto) en Gert-Jan Bruggink moesten zaterdag tijdens CSI Twente allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met... (08-07-2017)
GEESTEREN – Gerco Schröder zorgde vrijdag voor een enthousiaste sfeer op het Erve Maathuis in Geesteren. De kleine Tubbergenaar was vrijdag de beste... (07-07-2017)
GEESTEREN - Twee jonge amazones beheersten vrijdagochtend de rubriek over 1,25 meter op tijd voor het CSI* om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs... (07-07-2017)