CSI Twente op weg naar ‘totaalplaatje’

GEESTEREN – De organisatie van het CSI Twente en de eigenaren van de concoursterreinen hebben de tienjarige overeenkomst ondertekend, waarmee er zekerheid is over de locatie van het evenement tot en met tenminste 2021. Voor de komende editie investeert de organisatie in het programma en worden een nieuwe allweather bodem, bestrating en infrastructuur in gebruik genomen.

Bestuurslid Gert-Jan Oplaat van het CSI Twente was verguld met wat hij een ‘mooi herenakkoord’ noemde. “Dit is een compliment waard aan alle partijen, die de blik op de toekomst hebben gericht. Er is stevig onderhandeld, maar het is gelukt. De grondeigenaren en het CSI Twente zullen zich samen met de gemeente Tubbergen inzetten om alle plannen die te maken hebben met woonzorg en ruimtelijke kwaliteit te realiseren. Dat is een mooi totaalplaatje, dat goed is voor het oosten van het land, voor de gemeente en het CSI en dat een prachtig visitekaartje kan worden voor de ruitersport.”

De Dienst Landelijk Gebied wordt nauw bij alle plannen betrokken en zal samen met het CSI Twente een eerste opzet maken. De door het CSI reeds ontwikkelde structuurvisie dient hiervoor als basis. Die moet ook leiden tot subsidies voor het evenement, die het mede mogelijk maken dat de regio in 2016 de status ‘Olympisch fit’ bereikt. Binnen de gemeente Tubbergen wordt een ambtenaar speciaal belast met het toezicht op een goede invulling van het project. Op het oorspronkelijke deel van het Erve Maathuis worden 32 zorgappartementen gerealiseerd. Nog voor de 38ste editie van het CSI Twente, van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli 2012, worden een nieuwe allweather bodem, bestrating en infrastructuur aangelegd. De huidige bodem van terrein 2 wordt als het ware in tweeën verdeeld, waardoor naast het hoofdterrein op gras een tweede zandpiste verrijst.

Voorzitter Gerard Maathuis: “Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld veel meer ruiters voor de landelijke rubrieken uit te nodigen en rubrieken in de avonduren te houden. Ook de rubrieken voor vier- en vijfjarige paarden en de dressuur krijgen een vliegende doorstart. En we kunnen veel betere inspringmogelijkheden aanbieden. Gelukkig hebben we hiervoor ook met de andere landeigenaren goede afspraken kunnen maken, anders hadden we nog maar een half verhaal gehad.” Topruiter Gert-Jan Bruggink, ook bestuurslid van het CSI Twente, ziet alleen maar voordelen met de nieuwe samenwerking. “Voor heel Twente is het van belang een mooi park voor de paardensport te hebben. Twente is een paardensportgebied bij uitstek. Het moet in ons land het hart van de paardensport worden. Daar willen we samen naar toe.”

Wethouder Gerrit Ophof van Tubbergen sluit zich hierbij aan: “Het is fantastisch dat dit soort ambities gedeeld wordt. Er is best nog een lastige weg te gaan, waarbij ik zeker ook de rol van de provincie moet noemen. Die bekostigt namelijk wel de uren en neemt de landschapskosten voor haar rekening. Voor de gemeente Tubbergen is deze ontwikkeling alleen maar goed. De plannen voldoen prima binnen ons beleid van meer samenleving en minder overheid. Ze doen het toch maar even met elkaar.” Namens de grondeigenaren zei Ewald Huzink blij te zijn met het bereikte resultaat. “Dit is een belangrijke bijdrage om de komende jaren het terrein te kunnen realiseren dat we samen voor ogen hebben.”

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)