VRIJDAG EN ZATERDAG EERSTE (ONLINE) EDITIE GRAND PRIX SALES CSI TWENTE

‘Een overtuigende collectie veulens’

GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en dressuurveulens. Organisatoren Sannah Angenent en Marjolein Ras hebben naar eigen zeggen voor de eerste editie van de (online) veiling een uiterst select gezelschap van dertien spring- en vijftien dressuurtalenten samengesteld.

De verkoop van de toppers in de dop vindt vrijdag 3 en zaterdag 4 juli plaats. “Het is jammer dat de veiling niet gewoon kan doorgaan op het prachtige concours van CSI Twente”, aldus Sannah Angenent. “Je mist nu de sfeer en de emotie van de locatie. Daarom moet de collectie ook heel overtuigend zijn en hebben we heel streng geselecteerd. We hebben er alles aan gedaan om voor een veiling te zorgen die past bij een evenement op vijf sterrenniveau.”

Meteen een wauw-gevoel
Ze vervolgt: “Alle veulens zijn twee keer gekeurd door een dierenarts. Bij het springen kijken we vooral naar moederlijnen waar heel veel sport in zit en naar bewezen hengsten. We hebben alle veulens ook bezocht en gekeken of ze een goede galop en veel balans hebben. Bij de dressuurveulens moesten we meteen een wauw-gevoel hebben, dat moeten echte eyecatchers zijn.”

Over de belangstelling voor de veiling hebben Sannah Angenent en Marjolein Ras niet te klagen. “Die is enorm. Alleen afgelopen week al hebben meer dan tachtig bieders zich geregistreerd. Ze komen echt uit alle hoeken van de wereld. Er zitten ook internationale grand prix dressuur- en springruiters bij. We zijn heel positief gestemd.”

“We hopen op een goede veiling”, besluit Sannah Angenent. “Wat de prijzen gaan doen is moeilijk te zeggen in deze moeilijke tijden, die zijn nu met het cononavirus niet echt wild. Maar we hopen in elk geval een echt platform te zijn voor de fokkers.” 

Goede doel
Grand Prix Sales ondersteunt De Veulenbrigade van de Universiteitskliniek voor Paarden in Utrecht. Dit is de enige plek in Nederland waar veulens 24 uur per dag intensief behandeld en verzorgd kunnen worden onder directe bewaking van speciaal hiertoe opgeleide ‘veulenbrigadiers’. 

Drs. Mathijs Theelen legt uit: “Elk jaar weer zijn er veulens die kort na hun geboorte ernstig ziek worden. Bij De Veulenbrigade streven wij ernaar om deze veulens de best mogelijke zorg te bieden, en doen wij innovatief onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Het fonds Vrienden Geneeskunde zet zich in om nog meer onderzoek naar innovatieve behandelingen bij veulens en de aanschaf van gespecialiseerde apparatuur mogelijk te maken. Grand Prix Sales draagt hier graag haar steentje aan bij door een prachtig schilderij te veilen, gemaakt van hoogwaardig tapijt. De koper van het veilingstuk kan zelf een keuze maken wat er op het schilderij komt.  Dit veilingstuk wordt geveild op vrijdagavond 3 juli en wordt aangeboden door Tondesign.nl .
Het bieden begint zowel vrijdag (springen) als zaterdag (dressuur) om 10.00 uur. Vanaf 20.00 uur wordt het eerste veulen geveild.
Potentiële bieders moeten zich eerst registreren via de website van Grand Prix Sales om te kunnen bieden. Daarop is ook de complete collectie met videobeelden te zien. 

Presentatie veulens 
De presentatie van de veilingcollectie vindt plaats op woensdagavond 1 juli om 20.30 uur op ClipMyHorse: www.cmh.tv met medewerking van Dirk Willem Rosie. Deze uitzending is voor iedereen gratis toegankelijk.
Voor een compleet overzicht van de veulens en meer informatie, kijk op www.grandprixsales.nl  

Bij de foto's:
Boven Cash FZ Z (v. Casall Ask x Calvaro 2) en daaronder Pearl Jam (v. Le Formidable x x Fürst Romancier)
Onderaan de video van Candy Z (v. Conthargos x Opium), gefokt door Maarten Kamphuis.

Video: 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
GEESTEREN – Waar normaliter deze dagen op het Erve Maathuis een compleet tentendorp zou zijn opgebouwd, liggen de terreinen er nu stil en verlaten... (30-06-2020)
GEESTEREN - Tijdens CSI Twente zal in samenwerking met Grand Prix Sales een bijzonder, nieuw internationaal veilingpodium voor fokkers en kopers van... (28-01-2020)
GEESTEREN – Het toppaard Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) kreeg zondag op het Erve Maathuis het grootste afscheid dat de zeventienjarige... (24-06-2019)
GEESTEREN – De Brazilianen dansten zondag de samba op het zonovergoten Erve Maathuis in Geesteren. Ze wonnen alle drie internationale springrubrieken... (23-06-2019)
GEESTEREN - Het Nederlandse dressuurteam heeft de wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup in Geesteren gewonnen. Een mooie zege op weg naar de... (23-06-2019)
GEESTEREN – Bondscoach Rob Ehrens reageerde donderdag realistisch op het resultaat van de loting voor de landenwedstrijd om de Longines FEI Nations... (23-06-2019)
GEESTEREN - De overwinning in de Grote Prijs van het CSI2 om de Roelofsen Horse Trucks Prijs kwam in Japanse handen. (22-06-2019)
GEESTEREN – De Nederlandse dressuurploeg zette zaterdag een goede stap op weg naar de zege in de Longines FEI Nations Cup tijdens het CDI3 in... (22-06-2019)
GEESTEREN – Het was alsof Marc Houtzager zaterdag over de hindernissen vloog in de strijd om de Roelofs Groep Prijs over 1,50 meter op snelheid... (22-06-2019)
GEESTEREN – De Longines Grote Prijs van Twente in Geesteren  is vrijdagavond een prooi geworden voor Maikel van der Vleuten met de elf jaar oude... (21-06-2019)
GEESTEREN – Sjaak Sleiderink had vrijdag het laatste woord in de Grote Prijs van het CSI1 Twente om de Watermolen Prijs. De Denekamper besliste de... (21-06-2019)
GEESTEREN – Net als de Nederlandse springruiters een dag later gaan de dressuurcombinaties van Oranje zaterdag tijdens het CHIO5 Twente in Geesteren... (21-06-2019)
GEESTEREN – Michael Greeve en Gerco Schröder (foto) behoorden donderdag tijdens het CHIO5 Twente bij de zes deelnemers die een gooi deden naar de... (20-06-2019)
GEESTEREN -De springequipe van Nederland begint zondag in Geesteren als tweede aan de landenwedstrijd op eigen bodem in het kader van de strijd om de... (20-06-2019)
GEESTEREN – Gianni Govoni voelt zich al jaren prima op zijn gemak op het Erve Maathuis in Geesteren. Hij onderstreepte het woensdag nog eens met de... (19-06-2019)
GEESTEREN -Nadieh Plegt (foto) eindigde woensdagmorgen tijdens het CSI Twente als tweede in de rubriek over twee fasen van de klasse Z. De amazone... (19-06-2019)
GEESTEREN – Jan Greve uit Haaksbergen werd dinsdag tijdens de Centrale Keuring van het KWPN Overijssel uitgeroepen tot fokker van het jaar in de... (18-06-2019)