AFGELASTE EVENEMENTEN MOGELIJK DOORGESCHOVEN NAAR LATER DIT JAAR

Organisaties nog vaak in dubio

Tal van verenigingen en organisaties, waarvan evenementen in april en mei in verband met het heersende coronavirus zijn afgelast, staan nog in dubio of ze deze later dit jaar kunnen inhalen.

Dat geldt onder meer voor het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden. Ruben Hofman, voorzitter van beide toernooien: “Het zou heel spijtig zijn als alle energie en tijd die er al zijn ingestopt, helemaal voor niets zouden zijn geweest. We hebben zelfs speciaal voor ons 25-jarig jubileum een speciale commissie van tien man in het leven geroepen, die een heel breed programma heeft opgezet.  die het jubileum Maar uiteraard gaat de gezondheid van iedereen voor. Nu de Olympische Spelen zijn afgelast komt er mogelijk meer ruimte op de agenda om onze wedstrijd eventueel alsnog later dit jaar te houden. Zo niet, dan schuiven we die op naar 2021.”

Voor DYF, dat van 27 mei tot en met 1 juni zou worden gehouden, is een bijkomend aspect dat het onderdeel vormt van de cyclus om de FEI Nations Cup voor de jeugd en dat van de acht wedstrijden er al zes zijn geschrapt en alleen Hagen en Wierden nog op de agenda staan. Wellicht wordt een aantal ervan toch nog ingehaald.

Niet zinvol
Hoewel Outdoor Wierden pas van 3 tot en met 6 juni op de kalender staat, is het volgens Hofman niet zinvol dat evenement voorlopig nog wel op de agenda te laten staan. “We houden dat concours sinds een jaar of vijf bewust in combinatie met DYF, omdat we zo de kosten fors kunnen beperken”, aldus de preses.

Het Twentse Ros uit Albergen heeft al besloten het voor 17 tot en met 19 april geplande concours op het Erve Maathuis in Geesteren dit jaar niet meer in te halen. Van andere evenementen is nog niet duidelijk of ze worden uitgesteld of pas weer in 2021 worden gehouden. Dat geldt in april voor onder meer voor het voorjaarsconcours en Hippisch Geesteren van Sint Joris in Geesteren, het concours van St. Hubertus Harbrinkhoek in Almelo en de dressuurwedstrijden in Lattrop. Mark Weusthof, in voorbereiding op het WK voor vierspannen in Kronenberg, gaat op zoek naar een alternatieve datum voor zijn voor 4 april geplande sponsordag van het Twentse Vierspan.

In mei gaan onder andere Jumping Schröder Tubbergen, de dressuurwedstrijden in Wierden, het Bevrijdingsconcours van Sint Joris in Geesteren, de concoursen van de Berg en Dalruiters in De Lutte, van de Vjenneruiters uit Vriezenveen, van de Looleeruiters in Almelo, van de Dinkelruiters in Denekamp en Mölke’s Paardendagen in Rijssen niet door op de geplande data.
Ook de wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden en Jumping Twente in Geesteren zijn in elk geval tot 1 juni geschrapt.
De CHIO's van Aken (29 mei tot en met 7 juni) en Rotterdam (18 tot en met 21 juni) zijn uit voorzorg eveneens al van de kalender gehaald.

Om dit overzicht zo actueel en compleet mogelijk te kunnen houden worden verenigingen en organisaties, die al een besluit hebben genomen over het al dan niet doorgaan van hun evenement op latere data dan aanvankelijk gepland, worden verzocht dit aan ons te melden. Dat kan via het e-mailadres info@hippischtwente.nl

We wensen alle verenigingen en organisaties sterkte in deze moeilijke periode. Blijf gezond en let op elkaar!

Foto van prijsuitreiking met 'zilveren' children van Oranje tijdens DYF 2019 © www.fototrailer.nl

Meer Coronacrisis

»
ERMELO - Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit... (09-02-2021)
»
MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep. (03-01-2021)
»
VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
»
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
»
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
»
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
»
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
»
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
»
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
»
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
»
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
»
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)