VOOR ONDER ANDEREN REMCO BEEN ZIT SPAANSE SPRINGTOUR ER AL SNEL OP

Het waren vier succesvolle dagen…

OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde aan de CSI4 Springtour in het Spaanse Oliva Nova (provincie Valencia).

In verband met het coronavirus is na vier dagen de wedstrijdenreeks in Spanje ook de komende twee weken van de agenda geschrapt. “Doodzonde, maar niets aan te doen”, stelt Remco Been na twee dagen wedstrijden vast. “Hier kwamen we natuurlijk niet voor en de mensen hier kiezen er natuurlijk ook niet voor. Het liep hartstikke lekker en we zouden hier drie weken blijven. Vanuit de regio zijn onder anderen Vincent Geerink, Sjaak Sleiderink en Hilde Woudstra hier ook, net als Mareille en Daan van Geel. Hilde is zelfs al weer onderweg naar huis. Wij vertrekken morgen met de vrachtwagen. Een reis van twee dagen, met de paarden een nachtje op stal. Hopelijk blijven de grenzen nog even open, anders moeten we ons hier maar een paar weken vermaken.”

Wel even hectisch
“Het was de bedoeling om hier de zomer mooi te beginnen en dan door te gaan naar het NK in Mierlo. Maar ook dat is ondertussen al afgelast. Het was hier gisteren wel even hectisch toen bekend werd dat de wedstrijd werd afgeblazen. Mensen riepen meteen in paniek dat de grenzen zouden dichtgaan, maar volgens mij valt dat nog mee. De kantine zit hier al dicht, dat wel. Het is natuurlijk allemaal wel serieus. En al is het in Italië allemaal nog veel erger dan in Spanje, het is wel apart dat er zo lang is gewacht met het afgelasten van het concours.”

Met zijn paarden was Remco Been de afgelopen in prima doen. Met zijn dertienjarige bruine hengst Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker x Achill/Libero) sloot hij zijn drastisch ingekorte optredens in Oliva Nova af met een uitstekende tweede plaats achter landgenoot Mathijs van Asten op Yagudin. Het verschil tussen de twee Nederlanders bedroeg niet meer dan 0,02 seconde. “Maar ik was er heel blij mee, met in het achterhoofd dat we nog twee weken te gaan hadden.”

Donderdag werd de Wierdenaar met de elfjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin) al derde in een rubriek over twee fasen (1,40) en vrijdag liet hij er met de zesjarige bruine ruin Jasper (v. Cidane) een zelfde klassering op volgen op het parcours over twee fasen voor zesjarige paarden.
Zeer content was hij ook met de zevende plek, die hij donderdag met de negen jaar oude bruine ruin Granny Smith Apple bezette in de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs over 1,45 meter. “Abnormaal goed.”

Aardig wat prijzengeld
Tja, de paarden sprongen goed en dan mag je naar huis. Gelukkig kost het me allemaal niet zoveel omdat ik aardig wat aan prijzengeld bij elkaar heb gereden. Maar het is enorm jammer dat het al is afgelopen. De komende weken moeten we maar zien dat we thuis de paarden aan de gang houden.”

Bij de zevenjarige paarden reed Vincent Geerink met zijn schimmelruin Iniesta naar plek twee. Sjaak Sleiderink was in Oliva Nova met de zevenjarige bruine merrie Florence goed voor een derde prijs in een proef over 1,25 meter op tijd voor het CSI1. Mareille van Geel-Schröder werd met de achtjarige  bruine merrie Hulde G zevende op het traject over 1,40 meter op tijd voor het CSI2.

Foto Remco Been met Holland van de Bisschop © www.fototrailer.nl

Meer Coronacrisis

»
ERMELO - Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit... (09-02-2021)
»
MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep. (03-01-2021)
»
VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
»
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
»
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
»
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
»
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
»
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
»
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
»
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
»
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
»
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)