Twente Cup voor Chantal Regter

HENGELO - Chantal Regter heeft vrijdagavond in het Hengelose Expo Center met haar paard Willowy de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup 2011 veroverd. De amazone uit Albergen was in de winninground net iets sneller dan Pia Brinkman, de zus van haar vriend Tom Brinkman, met Zillah. Derde werd Rob Schipper met Zissoga. Regter startte als een van de grote favorieten en hield het hoofd uitstekend koel, nadat Brinkman voor haar de snelste tijd tot dan toe had gerealiseerd.

De enige die Regter na haar eigen rit nog serieus bedreigde was Stefanie van den Brink met Zanzibar. Ze leek te slagen, maar op de laatste hindernis viel de balk, waardoor ze ondanks de snelste tijd van de dag (41,83) toch naast de Twente Cup greep. Chantal Regter mocht daarna behalve de Twente Cup ook 500 euro en een fraai zadel in ontvangst nemen.

Chantal Regter, uitgegroeid tot een van de beste amazones die ons land rijk is, reed op het parcours van haar beoogde schoonvader Jos Brinkman haar eigen wedstrijd, zonder naar de anderen te kijken. "Dat Pia heel snel was, had ik wel meegekregen van Tom. Ik vind het ook mooi voor Pia, ze werkt er heel hard voor. Voor mij is het mijn vak, voor haar hobby. Maar je kunt toch niet beter rijden dan je eigen rondje. Bovendien is Willowy altijd heel druk op het voorterrein. Eenmaal in de ring is ze wel rustig. Tot hindernis vier heb het rustig aan gedaan, daarna heb ik gas gegeven. Als ik haar plat jaag kan het net te veel worden. Je moet wel met verstand blijven rijden. Daarom moet je in bepaalde wedstrijden soms gas terugnemen, maar in finales als deze doe je dat niet. Dan gaat het om te winnen. Ik ben heel graag op concours en rijd ook graag voorin. Prachtig dat het vandaag weer gelukt is. Ik ben weer een ervaring rijker. Het is ook wel leuk dat Jan Tasche, de hoofdsponsor van de Twente Cup, mijn buurman is."

Op haar mobieltje verschijnt ondertussen het ene na het andere sms-berichtje. Van onder anderen haar coach Willy van der Ham. "Nee, hij was er vanavond niet bij. De hele stal was hier verder, maar Willy was hier de hele dag al geweest en zei tegen me dat hij ervan uitging dat ik me vast wel zou redden. Dat is wel aardig uitgekomen, haha."

Pia Brinkman, die 24 uur per week werkzaam is in de buitenschoolse opvang,  kon prima leven met haar tweede plek op 0,39 seconde van Chantal Regter. Ze maakte daarmee het 'familiefeestje' in het Expo Center compleet. Ze ging voluit voor de winst en dat werd beloond, al had ze wat geluk op het eerste deel van de tweesprong, waar de bovenste balk in de lepels danste. "Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zo hoog zou eindigen, de besten doen immers wel mee. En de entourage hier is natuurlijk heel wat anders dan we gewend zijn. Maar Zillah doet het heel goed. Zelf was ik niet zo nerveus. Voor mij was het veel spannender nadat ik had gereden, toen ik moest afwachten of nog iemand sneller zou zijn. Het is geen schande van Chantal te verliezen. Zij is prof, ik ben maar een amateurtje."

En ook nummer drie Rob Schipper was goed te spreken. "Vooraf wist ik dat ik het op snelheid niet kon redden tegen Chantal. Zissoga heeft het geweldig gedaan. Ik ben heel tevreden met dit resultaat." 

Foto Chantal Regter tijdens de prijsuitreiking van www.fototrailer.nl 

Uitslag Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup

Meer Archief 2011 Twente Cup

»
TUBBERGEN - Tasche Staalconstructie Tubbergen sponsort ook in 2012 de strijd om de Twente Cup bij zowel de paarden als de pony's. Directeur-eigenaar... (21-12-2011)
»
BORNE - Bjorn Egberink mist vrijdag de finale van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup, die hij twee jaar geleden nog won met... (08-12-2011)
»
SAASVELD - Steven Veldhuis (foto) en Rob Schipper kunnen beiden voor de finale van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup een... (27-11-2011)
»
SAASVELD - Jeanette Corbeek (foto) was zaterdag prima op dreef in de klasse ZZ in het klassiek springen direct op tijd. De amazone uit Hengelo... (26-11-2011)
»
SAASVELD - Nog negen plaatsen zijn er vandaag in de Ankerhal te Saasveld te verdelen in de derde en laatste kwalificatiewedstrijd voor de finale van... (26-11-2011)
»
WIERDEN - Behalve Harrie Wiering en Bjorn Egberink waren vooral Rob Schipper en Chantal Regters uitblinkers in de tweede kwalificatiewedstrijd voor... (30-10-2011)
»
WIERDEN - Bjorn Egberink volgde zaterdagavond in Wierden het goede voorbeeld van stalgenoot Harrie Wiering van De Hemmelhorst door de vierde... (29-10-2011)
»
WIERDEN – Harrie Wiering voerde zaterdagmiddag een sterk contingent van ZZ-ruiters aan in de derde kwalificatieronde van de strijd om de Twente Cup.... (29-10-2011)
»
LONNEKER – Vrouwen hebben voorlopig de overhand in de strijd om de Twente Cup.  Zes van de negen zekere finalisten zijn amazones. Tussen de... (07-10-2011)
»
LONNEKER - Isabelle van Straaten (foto) was vrijdagavond na een messcherp gereden barrage met haar pas zevenjarige merrie Zeuchelle S (v. Rash R x... (07-10-2011)
»
LONNEKER - Ze vindt zichzelf niet goed genoeg om ooit de top te halen. Maar Malou Oude Luttikhuis (foto) was vrijdag wel de complete concurrentie in... (07-10-2011)
»
LONNEKER - In elk geval drie oud-winnaars zijn van de partij als vrijdag 7 oktober in Lonneker de 29ste editie van de strijd om de Tasche... (04-10-2011)
»
BORNE - De 29ste editie van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup voor landelijke springruiters begint vrijdag 7 oktober in ... (27-09-2011)
»
HENGELO - Manege De Twentse Marke in Lonneker is vrijdag 7 oktober het domein van de deelnemers aan de 29ste editie van de strijd om de Tasche... (13-09-2011)