Trial Jumping voor Pim Mulder

ALMELO - Voor Pim Mulder was drie keer scheepsrecht. In de beide voorgaande jaren had hij zich tijdens de Almelose Ruiterdagen ook al gewaagd aan de zware Trial Jumping, de traditionele afsluiter van het evenement, maar greep hij hij beide keren na een springfout naast de hoofdprijs. Nu was Mulder wel succesvol. Hij bleef met ZZ-paard Amigo (v. Casco) als enige combinatie uit de klassen Z en ZZ foutloos en werd daarmee winnaar van de enige derby van betekenis die ons land nog kent.

Net als zijn concurrenten in de wedstrijd kregen de parcourshulpen na afloop niet echt vat op Pim Mulder toen ze hem het traditionele natte pak in de waterbak wilden bezorgen. Alle pogingen hem compleet kopje onder te laten gaan strandden. Zestien tegenstanders in de klasse Z en negen opponenten in de klasse Z hadden dat op het parcours met liefst 21 hindernissen ook al vergeefs geprobeerd.

"Deze week heb ik met een van mijn paarden nog geoefend bij eventingruiter Henk-Jan Lozeman", bekende Pim Mulder. "Je moet voor een wedstrijd als deze wel even trainen op vooral de op- en afsprongetjes. Vooral die kleine balkjes op de wallen zijn toch lastig. Ik vind dit leuk om te doen, het is net even wat anders dan anders."

Mulder verdiende met zijn overwinning 750 euro en kreeg er bovendien nog een paardensolarium, een fraaie paardendeken en een zak paardenmuesli als extra prijzen bij.   

Achter Sander Naber met Boet pakte Liza Tiebot met Winchester de derde prijs. Ze bleef Pim Mulder met zijn Z-troef Carel Fortuna, Veronique Morsink met Belina, Remco Been met Thoran en Kim Bekhuis met Royal Esquido voor.

De ontknoping van de Trial Jumping was het slotstuk van een ruitertiendaagse, die met liefst 10.000 starts zijn gelijke in ons land vermoedelijk niet kent. De 47ste editie van het evenement verliep ook dit keer weer op rolletjes, al zat het weer zeker donderdag bepaald niet mee. Toen moest het programma van het springen zelfs worden gestaakt en werden de laatste dressuurrubrieken van de dag pas bijna rond middernacht afgewerkt.

Voorzitter Riël Klumper: "Het was een bijzondere week met het weer. Dinsdag hebben we de brandweer laten komen om de daken van de stalling te koelen, twee dagen later stond het terrein een tijdje blank. Maar we hebben geen wanklank gehoord."

Pr-functionaris Han Kuipers vult aan: "De ruiters hebben het niet laten afweten. Bij de paarden was er wat minder publiek dan  anders, maar voor het overige hebben we er geen last van gehad. In het programma hadden we wel wat ruimte om calamiteiten op te vangen. Regen is geen probleem, onweer wel. We hebben met wat schuiven het programma kunnen afwerken en daarvoor alleen maar complimentjes gekregen." 

De finale in de klasse M was voor Wendy Ligtenberg met Radorette, die Wesley Mulder met Butterfly en Evelien Walkot met Shemara voorafging.

Lisa Everts toonde eens te meer aan in Chivas van Spalbeek een groot talent te hebben. Ze won met overmacht de L-finale, voor Vincent Geerink met Dior en Jamie Vegter met Adorette.

Susan Booijink was op stijl de beste in de finale van de klasse B. Met Durano haalde ze 81 punten, waarmee ze Bertine Laarman met Donkey King (79) en Sven Peters (76,5) de baas bleef.

Voor alle uitslagen, zie www.almelose-ruiterdagen.nl   

Meer Almelose Ruiterdagen

»
ALMELO – De koetsentocht van de Nederlandse Vereniging voor Authentiek Gerij (NVTG), die komende zondag in het kader van de Almelose Ruiterdagen op... (23-06-2023)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
»
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
»
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
»
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
»
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
»
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
»
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
»
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
»
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
»
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
»
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
»
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
»
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
»
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
»
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
»
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)