Frank Hosmar doorbreekt grens

ALMELO - Frank Hosmar (foto) imponeerde dit weekeinde met Alphaville op twee locaties. In Almelo schreef hij zondag de finale van de klasse Z1 op zijn naam nadat hij een dag eerder in de eindstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens het CHIO in Rotterdam voor het eerst de grens van tachtig procent passeerde (80,333). Dubbele winst was er ook voor Susan Stegehuis die in Almelo met Dorsano's Sir Johnson de titel in de klasse M2 van Kring Reggedal veroverde en een dag later de finale van de Almelose Ruiterdagen in haar voordeel besliste.  

Het kon dus niet op voor Frank Hosmar, die op Almelose bodem met 231 punten de sterke Janneke Punte met Bianco-d (222,5) en Marije Klaassen met Allure (219,5) het nakijken gaf. Een dag eerder had hij in Rotterdam Demi Vermeulen met Vaness (76,667) en Sanne Voets met Vedet Pb (73,333) al kansloos gelaten.

Frank Hosmar: “Het was fantastisch om in het hoofdstadion in Rotterdam de afsluitende kür te mogen rijden, zeker ook omdat dit stadion iets speciaals voor mij heeft. In 2010 had ik de eer om aanwezig te zijn bij de eerste steenlegging van dit prachtige stadion in het Kralingse Bos.”

De zes beste combinaties van de halve finales uit verschillende grades kwamen aan de start in de afsluitende kür op muziek. Adelinde Cornelissen, trainster van Frank, was speciaal voor hem naar Rotterdam gekomen om hem te helpen met het losrijden. Alphaville was direct mooi ontspannen en heel goed bij de les. De kür verliep foutloos en Frank Hosmar kon alle oefeningen mooi op de accenten in de muziek tonen, met de recordscore tot gevolg. "Alphaville voelde weliswaar super aan, maar het zag er dus ook zo uit."

Ook de voorzitter van de jury was ook erg enthousiast: "De gehele kür zag er heel gemakkelijk uit. In de appuyementen toonde Alphaville zich perfect gebogen en ging heel goed geschaard door de baan. Belangrijk daarbij is ook dat het paard in verhouding gebogen en gesteld was. Daarnaast waren de eenvoudige wissels die Frank ons voortoverde bijna perfect en daar heb ik negens voor kunnen geven. Frank Hosmar en Alphaville zijn echt een volledig op elkaar ingespeelde combinatie, waarbij het paard ook nog eens uitblinkt in takt en regelmaat. In mijn ogen was de score van ruim tachtig procent dan ook dik verdiend", aldus Van der Harst.
Deze wedstrijd was een mooie aanloop naar het EK dat in augustus dit jaar in het Deense Herning verreden zal worden.

Frank Hosmar was vervolgens zondag een van de twaalf finalisten in de klasse Z1 van de Almelose Ruiterdagen. En ook nu stond Alphaville er weer erg fijn aan. Met slechts één fout in de keerwendingen liet het duo verder weer een mooie proef zien. Dit werd beloond met een gemiddeld aantal punten van 231, waarmee Frank Hosmar en Alphaville zich Open Twents Kampioen mochten noemen. Hosmar: "Ik rijd altijd met veel plezier op de Almelose Ruiterdagen. Het is goed georganiseerd, de mensen zijn vriendelijk en de banen altijd top. Na dit mooie weekend mag Alphaville van zijn verdiende rust genieten en daarna trainen we rustig verder richting het NK in Hoofddorp van half juli."

Susan Stegehuis klopte zondag in Almelo met een score van 201,5 punt in de eindstrijd niemand minder dan Karen Galema met Cadessa (198). Rachel Scheurwater volgde met Uvonia op afstand als derde (189). Marcia ten Dam won met Florels de klasse M1 (205) en hield ook Veronique van Beukelen met Weltgang (195,5) en Tim Drummen met Quintinn (194) achter zich.

De klasse L2 was voor Rosalie de Koning met Zestydarla (204). Wendy uit de Boogaardt bezette met Eros de tweede plek (199,5), terwijl Marjolijn Groener met Dessa Utopia (193,5) de derde positie innam. De topdrie in de klasse L1 werd met meer dan 200 punten beloond. Saskia van Es won met Elastico (211,5) en werd gevolgd door Ellen Treep met Europe Star Et (203,5) en Marielle Spierings met Exclusive (201).

Marleen Meyvogel besliste met Roma de klasse B in haar voordeel (203). Lisanne Smit greep met Viola de tweede prijs (200,5) en Wubs met Constance de derde (199,5).

Vai Bruntink deed prima zaken in de KNHS Subli-rubrieken voor jonge paarden. Bij de vierjarigen won ze afgetekend met Ebony (216) en bij de vijfjarigen was de veruit superieur met Didando (214). Bij de zesjarigen ging de winst naar Veronique Roerink met Calibre (196,5).

Meer Almelose Ruiterdagen

»
ALMELO – De koetsentocht van de Nederlandse Vereniging voor Authentiek Gerij (NVTG), die komende zondag in het kader van de Almelose Ruiterdagen op... (23-06-2023)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
»
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
»
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
»
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
»
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
»
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
»
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
»
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
»
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
»
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
»
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
»
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
»
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
»
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
»
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
»
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)