MANEGE SNORREWIND HAALT MET ACTIES IN 2018 BIJNA 19 MILLE OP

Weer recordbedrag naar Villa Joep

MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker, hebben in het afgelopen jaar een bedrag van liefst €18.854,25 voor het goede doel opgeleverd.

Tijdens Halloween werd de vierde editie van de spooktocht georganiseerd, deze keer zelfs in een heus spookhuis. Groepen kwamen vanuit de hele omgeving om mee te griezelen in deze spannende Holtense villa. Ook groepen weten Snorrewind steeds beter te vinden als het om de jaarlijkse Hippolon voor Villa Joep gaat. Begin december stond deze bijzondere jaarlijkse happening op het programma. Een gesponsorde ruiter, fietser en hardloper leggen in estafette een parcours af. Een evenement, dat verder gaat dan de paardensport en zo meerdere sporten verbindt door het goede doel en de gezamenlijke prestatie.

Kerstbakjes en oliebollen
Ook kunnen er elk jaar in december tijdens een gezellige avond kerstbakjes geknutseld worden, waarvan de helft weer wordt verhandeld om geld in te zamelen. Ook de fooienpot van Snorrewind wordt jaarlijks gedoneerd aan Villa Joep. Tijdens het vijftigjarig bestaan van Snorrewind werd een hilarische veiling voor het goede doel gehouden. Al een flink aantal jaren spant de buitenritgroep op zondagmorgen zich in voor het goede doel door in de maand december tijdens verschillende evenementen vrijwillig oliebollen te bakken en te verkopen.

Particulieren en bedrijven uit de omgeving bestellen steeds meer zakken van deze lekkernij voor oudejaarsdag. Niet alleen vanwege de superieure kwaliteit van de bollen, maar vooral ook omdat de volledige winst aan Villa Joep wordt overgedragen. Ook dit jaar was er weer veel te snoepen voor het goede doel. In de kantine konden lange tijd pepernoten worden gekocht en bakten twee jeugdige ruiters en enkele moeders cakes en kruidkoek. Verder kon zelfgemaakte rookworst en balkenbrij worden besteld. Ook werden zelf geraapte walnoten en kerstknuffels verkocht.

Zichtbaar ontroerd
Een vader van een ruiter liep gesponsord mee met de Brekeld Trial Run. Tijdens de Oudejaarsborrel op de laatste dag van 2018 werd het totaalbedrag van alle activiteiten bekend gemaakt en in de vorm van een symbolische cheque overhandigd aan Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep. Hij mocht dit waardepapier ontvangen uit handen van manegehoudster Erna Bronsvoort (foto rechts).

Renes was zichtbaar ontroerd en benadrukte in een kort betoog nogmaals hoe belangrijk alle binnenkomende gelden zijn voor genezing van neuroblastoom kinderkanker. Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker, zorgt ervoor dat honderd procent van alle donaties ten goede komt aan onderzoek naar genezing van deze ziekte.

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)