MANEGE SNORREWIND HAALT MET ACTIES IN 2018 BIJNA 19 MILLE OP

Weer recordbedrag naar Villa Joep

MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker, hebben in het afgelopen jaar een bedrag van liefst €18.854,25 voor het goede doel opgeleverd.

Tijdens Halloween werd de vierde editie van de spooktocht georganiseerd, deze keer zelfs in een heus spookhuis. Groepen kwamen vanuit de hele omgeving om mee te griezelen in deze spannende Holtense villa. Ook groepen weten Snorrewind steeds beter te vinden als het om de jaarlijkse Hippolon voor Villa Joep gaat. Begin december stond deze bijzondere jaarlijkse happening op het programma. Een gesponsorde ruiter, fietser en hardloper leggen in estafette een parcours af. Een evenement, dat verder gaat dan de paardensport en zo meerdere sporten verbindt door het goede doel en de gezamenlijke prestatie.

Kerstbakjes en oliebollen
Ook kunnen er elk jaar in december tijdens een gezellige avond kerstbakjes geknutseld worden, waarvan de helft weer wordt verhandeld om geld in te zamelen. Ook de fooienpot van Snorrewind wordt jaarlijks gedoneerd aan Villa Joep. Tijdens het vijftigjarig bestaan van Snorrewind werd een hilarische veiling voor het goede doel gehouden. Al een flink aantal jaren spant de buitenritgroep op zondagmorgen zich in voor het goede doel door in de maand december tijdens verschillende evenementen vrijwillig oliebollen te bakken en te verkopen.

Particulieren en bedrijven uit de omgeving bestellen steeds meer zakken van deze lekkernij voor oudejaarsdag. Niet alleen vanwege de superieure kwaliteit van de bollen, maar vooral ook omdat de volledige winst aan Villa Joep wordt overgedragen. Ook dit jaar was er weer veel te snoepen voor het goede doel. In de kantine konden lange tijd pepernoten worden gekocht en bakten twee jeugdige ruiters en enkele moeders cakes en kruidkoek. Verder kon zelfgemaakte rookworst en balkenbrij worden besteld. Ook werden zelf geraapte walnoten en kerstknuffels verkocht.

Zichtbaar ontroerd
Een vader van een ruiter liep gesponsord mee met de Brekeld Trial Run. Tijdens de Oudejaarsborrel op de laatste dag van 2018 werd het totaalbedrag van alle activiteiten bekend gemaakt en in de vorm van een symbolische cheque overhandigd aan Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep. Hij mocht dit waardepapier ontvangen uit handen van manegehoudster Erna Bronsvoort (foto rechts).

Renes was zichtbaar ontroerd en benadrukte in een kort betoog nogmaals hoe belangrijk alle binnenkomende gelden zijn voor genezing van neuroblastoom kinderkanker. Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker, zorgt ervoor dat honderd procent van alle donaties ten goede komt aan onderzoek naar genezing van deze ziekte.

Meer Algemeen

ERMELO - Gezien de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis is het vervelende besluit gevallen om de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021... (16-01-2021)
Een bijzonder en onwerkelijk jaar is bijna voorbij. Ook de hippische wereld in onze regio ondervond de vervelende gevolgen van het al maanden... (31-12-2020)
ERMELO - Door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis komen meerdere selecties voor de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021 in het... (04-12-2020)
ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende. (16-06-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)
ADVERTORIAL. Heel langzaam begint onze ‘nieuwe’ naam in te dalen en hoeven we niet meer te refereren aan onze oude naam om mensen ons te laten... (09-04-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)