CSI TWENTE EN MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE SAMEN IN RACE VOOR ORGANISATIE

‘Twente’ kandidaat voor EK’s in 2023

Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de Europese kampioenschappen springen, eventing, dressuur en paradressuur en vierspannen mennen in 2023. Organisaties kunnen zich tot 26 april van het komend jaar aanmelden als kandidaat.voor de verschillende disciplines. In november 2019 valt de beslissing wie in 2023 welk EK mag organiseren.

Het CSI Twente is al volgend jaar het toneel van een internationaal topevenement, als de Longines FEI Nations Cup springen en dressuur tijdens de hippische klassieker op het Erve Maathuis wordt afgewerkt. Voor die gelegenheid groeit het CSI Twente eenmalig uit naar de hoogste status met vijf sterren. Rob en Daniëlle Maathuis van het internationale concours hippique in Geesteren waren vorige week aanwezig tijdens een congres van de FEI en merkten dat de regio Twente er binnen de wereldfederatie goed op staat. De eerste: “Met het samenstellen van het bidbook hebben we bij het CSI al enige ervaring opgedaan en ontstond in feite het idee of we niet samen met Boekelo een keer een gooi konden doen naar een EK. We zijn bevestigd in ons gevoel dat men ons als een zeer interessante optie beschouwt, vanwege de betekenis van de paardensport in onze regio in de afgelopen decennia en onze prima infrastructuur. We spelen overigens ook nog met het idee eventueel organisaties uit de Duitse Euregio in het geheel te betrekken."

Mitsen en maren
Net als Rob Maathuis vindt voorzitter Robert Zandstra van Military Boekelo-Enschede het jammer dat de kandidatuur van de twee grootste hippische evenementen in Twente al vermeld staatop de officiële website van de FEI, overigens een gebruikelijke procedure. “Op de vraag van de FEI aan organisaties zich kandidaat te stellen voor de EK’s van 2021 en 2023 hebben we inderdaad aangegeven voor het preolympisch jaar in de race te willen zijn. Maar er zitten nog wel heel wat mitsen en maren aan. Er moet nog het nodige gebeuren voor we aan alle voorwaarden kunnen voldoen.”

Beiden geloven er wel in dat ‘Geesteren’ en ‘Boekelo’ prima in staat zijn de organisatie van een Europees kampioenschap op zich te nemen. “We hebben het in gezamenlijkheid gedaan omdat we denken dat we dat op die manier in deze regio kunnen aanpakken. Maar we zitten nog volop in het traject om de contouren te onderzoeken of er draagvlak voor is en of we er bij partners de handen voor op elkaar kunnen krijgen, voordat we eventueel onze definitieve handtekening zetten. We zitten echt nog in een soort voortraject. We weten dus ook absoluut niet of er behalve het springen en de eventing nog wat bijkomt, als het al doorgaat. Dan zien we nog wel.”

Voor de organisatie van het EK eventing hebben tot nu toe ook het Franse Haras du Pin, het Duitse Marbach en het Engelse Houghton Hall zich kandidaat gesteld. Bij het kampioenschap voor vierspannen ondervindt Geesteren/Boekelo concurrentie in eigen land. Valkenswaard heeft zich niet alleen voor 2013, maar ook al voor 2021 als gegadigde aangemeld. 

Meer Algemeen

ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)