CSI TWENTE EN MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE SAMEN IN RACE VOOR ORGANISATIE

‘Twente’ kandidaat voor EK’s in 2023

Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de Europese kampioenschappen springen, eventing, dressuur en paradressuur en vierspannen mennen in 2023. Organisaties kunnen zich tot 26 april van het komend jaar aanmelden als kandidaat.voor de verschillende disciplines. In november 2019 valt de beslissing wie in 2023 welk EK mag organiseren.

Het CSI Twente is al volgend jaar het toneel van een internationaal topevenement, als de Longines FEI Nations Cup springen en dressuur tijdens de hippische klassieker op het Erve Maathuis wordt afgewerkt. Voor die gelegenheid groeit het CSI Twente eenmalig uit naar de hoogste status met vijf sterren. Rob en Daniëlle Maathuis van het internationale concours hippique in Geesteren waren vorige week aanwezig tijdens een congres van de FEI en merkten dat de regio Twente er binnen de wereldfederatie goed op staat. De eerste: “Met het samenstellen van het bidbook hebben we bij het CSI al enige ervaring opgedaan en ontstond in feite het idee of we niet samen met Boekelo een keer een gooi konden doen naar een EK. We zijn bevestigd in ons gevoel dat men ons als een zeer interessante optie beschouwt, vanwege de betekenis van de paardensport in onze regio in de afgelopen decennia en onze prima infrastructuur. We spelen overigens ook nog met het idee eventueel organisaties uit de Duitse Euregio in het geheel te betrekken."

Mitsen en maren
Net als Rob Maathuis vindt voorzitter Robert Zandstra van Military Boekelo-Enschede het jammer dat de kandidatuur van de twee grootste hippische evenementen in Twente al vermeld staatop de officiële website van de FEI, overigens een gebruikelijke procedure. “Op de vraag van de FEI aan organisaties zich kandidaat te stellen voor de EK’s van 2021 en 2023 hebben we inderdaad aangegeven voor het preolympisch jaar in de race te willen zijn. Maar er zitten nog wel heel wat mitsen en maren aan. Er moet nog het nodige gebeuren voor we aan alle voorwaarden kunnen voldoen.”

Beiden geloven er wel in dat ‘Geesteren’ en ‘Boekelo’ prima in staat zijn de organisatie van een Europees kampioenschap op zich te nemen. “We hebben het in gezamenlijkheid gedaan omdat we denken dat we dat op die manier in deze regio kunnen aanpakken. Maar we zitten nog volop in het traject om de contouren te onderzoeken of er draagvlak voor is en of we er bij partners de handen voor op elkaar kunnen krijgen, voordat we eventueel onze definitieve handtekening zetten. We zitten echt nog in een soort voortraject. We weten dus ook absoluut niet of er behalve het springen en de eventing nog wat bijkomt, als het al doorgaat. Dan zien we nog wel.”

Voor de organisatie van het EK eventing hebben tot nu toe ook het Franse Haras du Pin, het Duitse Marbach en het Engelse Houghton Hall zich kandidaat gesteld. Bij het kampioenschap voor vierspannen ondervindt Geesteren/Boekelo concurrentie in eigen land. Valkenswaard heeft zich niet alleen voor 2013, maar ook al voor 2021 als gegadigde aangemeld. 

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)