CSI TWENTE EN MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE SAMEN IN RACE VOOR ORGANISATIE

‘Twente’ kandidaat voor EK’s in 2023

Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de Europese kampioenschappen springen, eventing, dressuur en paradressuur en vierspannen mennen in 2023. Organisaties kunnen zich tot 26 april van het komend jaar aanmelden als kandidaat.voor de verschillende disciplines. In november 2019 valt de beslissing wie in 2023 welk EK mag organiseren.

Het CSI Twente is al volgend jaar het toneel van een internationaal topevenement, als de Longines FEI Nations Cup springen en dressuur tijdens de hippische klassieker op het Erve Maathuis wordt afgewerkt. Voor die gelegenheid groeit het CSI Twente eenmalig uit naar de hoogste status met vijf sterren. Rob en Daniëlle Maathuis van het internationale concours hippique in Geesteren waren vorige week aanwezig tijdens een congres van de FEI en merkten dat de regio Twente er binnen de wereldfederatie goed op staat. De eerste: “Met het samenstellen van het bidbook hebben we bij het CSI al enige ervaring opgedaan en ontstond in feite het idee of we niet samen met Boekelo een keer een gooi konden doen naar een EK. We zijn bevestigd in ons gevoel dat men ons als een zeer interessante optie beschouwt, vanwege de betekenis van de paardensport in onze regio in de afgelopen decennia en onze prima infrastructuur. We spelen overigens ook nog met het idee eventueel organisaties uit de Duitse Euregio in het geheel te betrekken."

Mitsen en maren
Net als Rob Maathuis vindt voorzitter Robert Zandstra van Military Boekelo-Enschede het jammer dat de kandidatuur van de twee grootste hippische evenementen in Twente al vermeld staatop de officiële website van de FEI, overigens een gebruikelijke procedure. “Op de vraag van de FEI aan organisaties zich kandidaat te stellen voor de EK’s van 2021 en 2023 hebben we inderdaad aangegeven voor het preolympisch jaar in de race te willen zijn. Maar er zitten nog wel heel wat mitsen en maren aan. Er moet nog het nodige gebeuren voor we aan alle voorwaarden kunnen voldoen.”

Beiden geloven er wel in dat ‘Geesteren’ en ‘Boekelo’ prima in staat zijn de organisatie van een Europees kampioenschap op zich te nemen. “We hebben het in gezamenlijkheid gedaan omdat we denken dat we dat op die manier in deze regio kunnen aanpakken. Maar we zitten nog volop in het traject om de contouren te onderzoeken of er draagvlak voor is en of we er bij partners de handen voor op elkaar kunnen krijgen, voordat we eventueel onze definitieve handtekening zetten. We zitten echt nog in een soort voortraject. We weten dus ook absoluut niet of er behalve het springen en de eventing nog wat bijkomt, als het al doorgaat. Dan zien we nog wel.”

Voor de organisatie van het EK eventing hebben tot nu toe ook het Franse Haras du Pin, het Duitse Marbach en het Engelse Houghton Hall zich kandidaat gesteld. Bij het kampioenschap voor vierspannen ondervindt Geesteren/Boekelo concurrentie in eigen land. Valkenswaard heeft zich niet alleen voor 2013, maar ook al voor 2021 als gegadigde aangemeld. 

Meer Algemeen

ERMELO - Gezien de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis is het vervelende besluit gevallen om de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021... (16-01-2021)
Een bijzonder en onwerkelijk jaar is bijna voorbij. Ook de hippische wereld in onze regio ondervond de vervelende gevolgen van het al maanden... (31-12-2020)
ERMELO - Door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis komen meerdere selecties voor de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021 in het... (04-12-2020)
ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende. (16-06-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)
ADVERTORIAL. Heel langzaam begint onze ‘nieuwe’ naam in te dalen en hoeven we niet meer te refereren aan onze oude naam om mensen ons te laten... (09-04-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)