't Zoekerveld Enter opent deuren

ENTER – Manege ’t Zoekerveld pakt zaterdag groots uit tijdens het Horse & Lifestyle Event in Enter. Aanleiding daarvoor is de officiële opening van het fraaie en gloednieuwe multifunctionele complex, waar de Stichting Paardrijden voor Gehandicapten ’t Zoekerveld haar thuisbasis heeft. De minder valide ruiters zullen centraal staan op de ‘open dag’, die na de officiële ingebruikneming van de accommodatie – om 12.00 uur door wethouder Ria Broeze van de gemeente Wierden – bol staat van activiteiten en festiviteiten.

’t Zoekerveld bestaat al sinds 1974 en begon destijds aan de zuidelijke kant van Enter. Daar werd midden jaren zeventig een kleine manege gebouwd, die in de loop der jaren te klein bleek te zijn. Drie jaar nadat de plannen vorm hadden gekregen, staat er nu een schitterend complex van 3,5 hectare groot met onder meer een buitenmanege, een binnenbak van 35 x 65 meter, een foyer, een keuken en toiletgroepen, waarbij alle voorzieningen zijn aangepast aan de wensen en behoeften van gehandicapte mensen. Zo zijn er opstijgpodia, een tillift en aangepaste zadels voorhanden bij de manege, die al op 1 mei in gebruik werd genomen.

De gloednieuwe accommodatie werd mede mogelijk gemaakt door Europese subsidies, zoals uit het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, en die van de Provincie Overijssel en de gemeente Wierden. Ook tal van sponsors leverden belangeloos grote bijdragen.

Voorzitter Herman ter Harmsel is verrukt over het nieuwe onderkomen. “Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar het resultaat is geweldig.”

Bij de accommodatie aan de Wierdenseweg 31 in Enter is zaterdag voor jong en oud van alles te beleven. Na de opening door wethouder Ria Broeze, die daarbij wordt gesteund door twee gehandicapte ruitertjes, begint om 13.00 uur een uitgebreid programma met voor elk wat wils.

Daarvoor is een compleet strodorp met pagodetenten ingericht, waar ’s middags en ’s avonds veelzijdig vertier wordt geboden. Op het programma staan diverse show-, spring- en dressuurblokken met onder meer een koetsenparade, een clinic met een marathonvierspan, optredens van de Lee-Sanghers en linedancers, dweilorkesten, en accordeonspelers. In de avonduren verzorgen Blue Funk, Apple en Mulder & Mulder de muziek. Dan is ook het Masterspringen, waarvoor diverse toppers uit de landelijke ruitertop hebben ingeschreven.

Zo zijn Remco Been, Kirsten Rikkert, Bas van der Aa, Harry Wiering, Patrick Amsink, Rob Scherphof, Tom Brinkman en Sander Geerink van de partij. De eerste plaats levert 250 euro op en een klinische en röntgenologische keuring bij dierenkliniek Enterbrook, de tweede prijs is 150 euro en de derde 100.

Ook is er teamspringen tussen mindervalide ruiters en de springruiters met onder meer de equipes van ‘t Zoekerveld,  Boomkamp Gardens, Nijwa Volvo, Rikkert Afbouw Groep en Dental Comb.

Zie verder www.zoekerveld.nl

Meer Algemeen

»
SAASVELD – De Ankerhal in Saasveld is maandagavond weer het toneel van de Jaarlijkse finaleavond vrij springen van de Rijpaarden Fokvereniging Twente... (14-04-2024)
Edmond Geers
»
LANGEVEEN – In Langeveen is op Eerste Paasdag (31 maart) voorzitter Edmond Geers van De Molenruiters plotseling op slechts 56-jarige leeftijd... (06-04-2024)
»
ALMELO – Na een kort ziekbed is donderdag 28 maart Johan Heskamp op 80-jarige leeftijd overleden. De Almeloër was als ringmeester een graag geziene... (02-04-2024)
»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)