MANEGEPONY VAN DE HAZELHORST HOORT AL DECENNIA BIJ DE FAMILIE

Sam op 41ste nog volop actief

Foto Sam © Pictures by Sanne

DEN HAM – Hij werd geboren bij manage De Hazelhorst en doet na tientallen jaren nog altijd dienst als betrouwbare managepony. Zaterdag werd Sam liefst 41 jaar en dat moest uiteraard gevierd worden.

Sam werd getrakteerd op onder meer wortelen die waren neergelegd op een hindernis en liet het zich goed smaken. “Hij is nog hartstikke goed gezond”, lacht eigenaresse Frieda van Straaten, “en heeft nog steeds veel plezier in het werken met kinderen. Hij maakt nog altijd sprongetjes. Van sommige kinderen hebben de ouders ook met Sam gereden in hun jonge jaren, heel bijzonder.”

Ze vertelt dat Sam zo zijn eigen maniertjes heeft op stal. “Haar moeder Belinda hebben we ooit meegenomen uit Culemborg en het is een heel leuke pony. Hij wil nog wel eens uit stal ontsnappen n gaat dan altijd linea recta naar de achterkant van de manage waar de voederkar van de jonge paarden staat. Hij kan het deksel daarvan elf openmaken.”

Sam vertoont ondanks zijn bejaarde leeftijd nog altijd weinig sporen van slijtage. “Hij is in zijn hele leven één keer kreupel geweest”, zegt Frieda van Straaten. “We hebben hem toen andere ijzers onder gedaan en hij heeft nooit weer last gehad.”

Ook Fred van Straaten sr noemt de fysieke gesteldheid van Sam op diens leeftijd uitzonderlijk. “Meestal krijgt een pony wel artrose of kan hij niet meer kauwen als hij 20, 25 of hooguit 30 jaar is, maar Sam ademt nog steeds door. Hij heeft altijd voor de manege gewerkt en dat zegt ook iets over de mensen van ons managebedrijf. Steeds dezelfde mensen voederen hem en zorgen ervoor dat hij beweging krijgt.”

Frieda tot slot: “Sam was al die jaren gewoon Sam. Hij hoort helemaal bij de familie.”

Bekijk ook de video van Sam

 

Meer Algemeen

WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)
ROSSUM - Officieel is het 75-jarig bestaan al ruim drie maanden achter de rug. Maar de leden van PSV De Rossruiters uit Rossum herdenken het jubileum... (23-09-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
ROTTERDAM - Bondscoach Rob Ehrens heeft Frank Schuttert met Lionel D aangewezen als vervanger van de geblesseerde Harrie Smolders voor de... (29-06-2021)
AGELO - Personeel van Stal Tijdhof en ruiters die er kind aan huis waren, bezorgden de dinsdag overleden Jan Kroeze zaterdag een waardig afscheid. Ze... (27-06-2021)