SNORREWIND STEUNT FONDS IN STRIJD TEGEN NEUROBLASTOOM KINDERKANKER

Ruim zestien mille voor Villa Joep

Manege Snorrewind zamelt al een aantal jaren geld in voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Dit keer werd het recordbedrag van ruim 16.500 euro binnengehaald. Er werd in 2017 weer een aantal inzamelingsacties op touw gezet door ruiters, vrijwilligers en Team Snorrewind.

Zo konden ruiters betaald op de foto met hun lievelingspony of -paard. Twee paardrijdende zusjes en hun moeder slaagden er voor het tweede jaar achtereen in bij de AH in Neede een actie op touw te zetten, waarbij statiegeldbonnetjes gedoneerd konden worden.

Daverend succes
Tijdens halloween werd de derde editie van de spooktocht georganiseerd. Wederom een daverend succes, voor zowel deelnemers als spookvrijwilligers. Groepen kwamen vanuit de hele omgeving om mee te lopen aan deze spannende route. Ook weten groepen Snorrewind steeds beter te vinden als het om de jaarlijkse Hippolon voor Villa Joep gaat. In november stond deze bijzondere happening op het programma. Een gesponsorde ruiter, fietser en hardloper leggen in estafette een parcours af. Een evenement, dat verder gaat dan de paardensport en zo meerdere sporten verbindt door het goede doel en de gezamenlijke prestatie.

Ook kunnen elk jaar in december tijdens een gezellige avond kerstbakjes geknutseld worden, waarvan de helft weer wordt verhandeld om geld in te zamelen. Ook konden zelfgemaakte kerstkaarten gekocht worden. De fooienpot van Snorrewind wordt eveneens jaarlijks gedoneerd aan Villa Joep.

Bestelstop
Al een flink aantal jaren spant de buitenritgroep zich op zondagmorgen in voor het goede doel door in de maand december tijdens verschillende evenementen vrijwillig oliebollen te bakken en te verkopen. Particulieren en bedrijven uit de omgeving bestellen steeds meer zakken van deze lekkernij voor oudejaarsdag omdat de volledige winst aan Villa Joep  wordt overgedragen. Door het daverende succes moest er dit jaar zelfs een bestelstop voor de laatste dag van het jaar ingesteld worden, omdat er simpelweg niet meer op oudejaarsdag gebakken kan worden.

Ook dit jaar was er meer te snoepen voor het goede doel dan voorheen. In de kantine werden pepernoten verkocht en bakten twee jeugdige ruiters en enkele moeders cakes en kruidkoek, die ze tijdens wedstrijden aan de man brachten.

Tijdens de oudejaarsborrel op de laatste dag van 2017 werd het totaalbedrag van alle activiteiten bekend gemaakt en met een symbolische cheque overhandigd aan Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep (onderste foto). Dit jaar mocht hij dus een recordbedrag van maar liefst € 16.521,21 ontvangen uit handen van manegehoudster Erna Bronsvoort. Renes was zichtbaar ontroerd en benadrukte in een kort betoog nogmaals hoe belangrijk alle binnenkomende gelden zijn voor genezing van neuroblastoom kinderkanker. Het fonds Villa Joep zorgt ervoor dat alle donaties volledig ten goede komen aan onderzoek naar genezing van deze ziekte.

Meer Algemeen

LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)
BORNE – De negentienjarige Lauren Spikkert uit Borne beleefde eind vorige week de primeur als eerste medewerker paardensport en paardenhouderij met... (19-03-2018)