NIEUWE ZANDBODEM OOSTERHOFFRUITERS OFFICIEEL IN GEBRUIK

‘Rijssense Waterdagen’ verleden tijd

RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe zandbodem in gebruik. De openingshandeling werd verricht door wethouder Roland Cornelissen en good-old Herman Nijhof van sponsor Nijhof-Wassink.
 

Voorzitter Gert Jan Voortman glunderde van oor tot oor. “Mede omdat we vaak de pech hadden dat het regende was het hier jaar in jaar uit een drama. Er was vaak kritiek op de bodem en ons evenement werd al gekscherend de Rijssense Waterdagen genoemd. Ook voor landelijke ruiters is de grasbodem een beetje verleden tijd, ze kunnen kiezen uit tig concoursen op zand. Wilden we ons concours handhaven, dan was het een kwestie van kiezen of delen.”

Een jaar of drie
Het proces van het aanleggen van de nieuwe zandbodem door het Wierdense bedrijf John van der Kolk Infra duurde uiteindelijk een jaar of drie. “Dat kwam vooral omdat we te maken hadden met het aanvragen bij de gemeente voor een ontheffing en het wijzigen van het bestemmingsplan van onze locatie, die hiervoor een agrarische bestemming had. Ook moesten er een verlichtings- en een parkeerplan komen om alles te kunnen realiseren.”

Uitgangspunt bleef volgens Voortman, dat het publiek gratis toegang zou moeten blijven krijgen bij de evenementen van De Oosterhoffruiters. “Dat is ons gelukt, dankzij sponsoren, de bank en hele veel vrijwilligerswerk. Het materiaal en de arbeid die we niet zelf konden leveren, zijn aangekocht. De rest is allemaal door eigen mensen gerealiseerd, waarbij we veel ondersteuning hebben gekregen van bedrijven die al sponsor van ons waren en die we ook voorrang hebben gegeven bij het uitvoeren van het project.”

Echt rondbellen
Na de vorstperiode van begin dit jaar kon daadwerkelijk met de aanleg van de bodem worden begonnen en een maandje geleden werden de eerste dressuurwedstrijden in de nieuwe piste verreden. “Dat is heel goed verlopen”, zegt Gert Jan Voortman. “Er kunnen twee banen voor de klasse Z in. En we hebben nu ook bij het springen gemerkt, dat de belangstelling van ruiters weer sterk groeit. In het verleden moesten we echt rondbellen om ze bij elkaar te krijgen en begonnen we vaak pas ’s avonds om zeven uur. Nu hadden we al om half vier de eerste rubriek.”

Helemaal klaar is de nieuwe accommodatie, die veel compacter is geworden, nog niet. Voortman: “Het hekwerk hebben we pas begijn deze week afgerond en rondom komen nog lichtmasten. Maar we zijn hartstikke blij dat we met deze bodem weer helemaal bij de tijd zijn.”

Onderste foto: De prijsuitreiking na de klasse Z/ZZ in Rijssen. Vanaf links winnaar Koen Westendorp, Herman Nijhof, wethouder Roland Cornelissen en voorzitter Gert Jan Voortman van De Oosterhoffruiters.

Meer Algemeen

ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)