NIEUWE ZANDBODEM OOSTERHOFFRUITERS OFFICIEEL IN GEBRUIK

‘Rijssense Waterdagen’ verleden tijd

RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe zandbodem in gebruik. De openingshandeling werd verricht door wethouder Roland Cornelissen en good-old Herman Nijhof van sponsor Nijhof-Wassink.
 

Voorzitter Gert Jan Voortman glunderde van oor tot oor. “Mede omdat we vaak de pech hadden dat het regende was het hier jaar in jaar uit een drama. Er was vaak kritiek op de bodem en ons evenement werd al gekscherend de Rijssense Waterdagen genoemd. Ook voor landelijke ruiters is de grasbodem een beetje verleden tijd, ze kunnen kiezen uit tig concoursen op zand. Wilden we ons concours handhaven, dan was het een kwestie van kiezen of delen.”

Een jaar of drie
Het proces van het aanleggen van de nieuwe zandbodem door het Wierdense bedrijf John van der Kolk Infra duurde uiteindelijk een jaar of drie. “Dat kwam vooral omdat we te maken hadden met het aanvragen bij de gemeente voor een ontheffing en het wijzigen van het bestemmingsplan van onze locatie, die hiervoor een agrarische bestemming had. Ook moesten er een verlichtings- en een parkeerplan komen om alles te kunnen realiseren.”

Uitgangspunt bleef volgens Voortman, dat het publiek gratis toegang zou moeten blijven krijgen bij de evenementen van De Oosterhoffruiters. “Dat is ons gelukt, dankzij sponsoren, de bank en hele veel vrijwilligerswerk. Het materiaal en de arbeid die we niet zelf konden leveren, zijn aangekocht. De rest is allemaal door eigen mensen gerealiseerd, waarbij we veel ondersteuning hebben gekregen van bedrijven die al sponsor van ons waren en die we ook voorrang hebben gegeven bij het uitvoeren van het project.”

Echt rondbellen
Na de vorstperiode van begin dit jaar kon daadwerkelijk met de aanleg van de bodem worden begonnen en een maandje geleden werden de eerste dressuurwedstrijden in de nieuwe piste verreden. “Dat is heel goed verlopen”, zegt Gert Jan Voortman. “Er kunnen twee banen voor de klasse Z in. En we hebben nu ook bij het springen gemerkt, dat de belangstelling van ruiters weer sterk groeit. In het verleden moesten we echt rondbellen om ze bij elkaar te krijgen en begonnen we vaak pas ’s avonds om zeven uur. Nu hadden we al om half vier de eerste rubriek.”

Helemaal klaar is de nieuwe accommodatie, die veel compacter is geworden, nog niet. Voortman: “Het hekwerk hebben we pas begijn deze week afgerond en rondom komen nog lichtmasten. Maar we zijn hartstikke blij dat we met deze bodem weer helemaal bij de tijd zijn.”

Onderste foto: De prijsuitreiking na de klasse Z/ZZ in Rijssen. Vanaf links winnaar Koen Westendorp, Herman Nijhof, wethouder Roland Cornelissen en voorzitter Gert Jan Voortman van De Oosterhoffruiters.

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)