Rabobank steunt hippische parasport

AMSTERDAM (KNHS) – De Rabobank Foundation ondersteunt de komende vijf jaar de hippische parasporters. Vrijdagmiddag ondertekenden directeur Pierre van Hedel van de Rabobank Foundation en voorzitter Theo Ploegmakers van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie tijdens Jumping Amsterdam een contract waarbij de Rabobank Foundation de hippische disciplines, paradressuur en paramennen financieel gaat steunen met een bedrag van 250.000 euro.

"De Rabobank Foundation steunt landelijke initiatieven die de positie van mensen in een achterstandssituatie verbetert. Daarbij gaat het om het bevorderen van zelfstandigheid, zelfredzaamheid, sociale activering en de kwaliteit van leven", aldus Van Hedel. "Sport is voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap erg belangrijk. Door sport en recreatie kunnen zij hun conditie en motorische vaardigheden verbeteren, hun sociale netwerk en zelfvertrouwen vergroten en beter deelnemen aan de maatschappij. De Rabobank Foundation ondersteunt ook de Talentenplannen voor rolstoelhockey en aangepast wielrennen en sluit hiermee aan bij het sportsponsorbeleid van de Rabobank." Bovendien ondersteunt de foundation projecten als special olympics en s©ool on wheels. Dit alles maakt Rabobank een grote 1% fair share-partner.

De KNHS kent twee disciplines, dressuur en mennen, waarin de aangepaste sporters in actie komen. De discipline paradressuur is Olympisch en wordt verreden op de Paralympics. Dit is ook een volwaardig onderdeel van de World Equestrian Games. In het mennen houdt de FEI wereldkampioenschappen enkelspan en tweespan. De afgelopen jaren zijn er grote successen geboekt met medailles op het WK mennen in Breda en de World Equestrian Games in Kentucky. Daarnaast haalden de Nederlandse paradressuurruiters al de nominatie binnen voor de Paralympische Spelen in Londen.

Tijdens de ondertekening benadrukte Theo Ploegmakers het belang van deze nieuwe overeenkomst: "We zijn er trots op dat de KNHS er in is geslaagd om in redelijk korte tijd de beoefenaren van het aangepast sporten een volwaardige plaats te bieden binnen de organisatie. We zijn blij met de omarming van deze groep zeer gemotiveerde sporters door de Rabobank Foundation. Daardoor zijn wij nog beter in staat om een sterk technisch kader te formeren. We gaan hard aan het werk om het aangepast sporten te integreren in het succesvolle Rabo Talentenplan. Wij als KNHS zijn er van overtuigd dat deze aanpak een magneetfunctie heeft op minder valide sporters. Daardoor kunnen de aangepaste hippische sporten zich breed ontwikkelen."

De Rabobank Foundation stelt zich ten doel om – zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden – groepen mensen in achterstandssituaties te ondersteunen bij het waarmaken van hun (financiële) ambities. Het fonds van de Rabobank Foundation wordt gevoed door de lokale Rabobanken en alle overige onderdelen van de Rabobank Groep. (Bron KNHS)

Meer Algemeen

»
SAASVELD – De Ankerhal in Saasveld is maandagavond weer het toneel van de Jaarlijkse finaleavond vrij springen van de Rijpaarden Fokvereniging Twente... (14-04-2024)
Edmond Geers
»
LANGEVEEN – In Langeveen is op Eerste Paasdag (31 maart) voorzitter Edmond Geers van De Molenruiters plotseling op slechts 56-jarige leeftijd... (06-04-2024)
»
ALMELO – Na een kort ziekbed is donderdag 28 maart Johan Heskamp op 80-jarige leeftijd overleden. De Almeloër was als ringmeester een graag geziene... (02-04-2024)
»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)