VOORAL MOGELIJK GEMAAKT DOOR ZELFWERKZAAMHEID EN NOABERHULP

PSV Diepenheim opent zandpiste

DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in gebruik. Erna Luttikhedde nam als echtgenote van het vorig jaar overleden erelid Henk Luttikhedde, medegrondlegger van de club, samen met jeugdlid Joost Jorritsma de openingshandeling voor haar rekening. Waarna een gevarieerde feestavond met vertier en topsport volgde.

Zo beleefde de vereniging uit het Stedeke met het uiteindelijk door Willem Greve gewonnen Masterspringen over 1,40 meter voor het eerst een wedstrijd op nationaal niveau. De Markeloër verzorgde tevens een clinic en de leden konden verkleed meedoen aan het estafettespringen. Eerder op de dag waren er al rubrieken in diverse klassen verreden.

Veel hulp gekregen
Volgens voorzitter Jan Elderink van PSV Diepenheim (foto hieronder) heeft de club de nieuwe piste te danken aan een hoge mate van zelfwerkzaamheid en noaberhulp. “Twee jaar geleden hebben we de koppen bij elkaar gestoken met de vraag of we niet een keer een geconditioneerde bodem moesten aanleggen, omdat de belangstelling van ruiters voor het rijden op gras sterk afnam.  We wisten dat we veel zelf moesten doen en goed moesten kijken bij anderen. In augustus zijn we begonnen met de aanleg,  waarbij we veel hulp hebben gekregen van onze leden, vrijwilligers, andere verenigingen in Diepenheim en van bedrijven die ons aan materialen hielpen. In oktober was de baan klaar en hebben we die al een beetje getest tijdens onze samengestelde wedstrijd en ook ons voorjaarsconcours is er onlangs op gehouden. Dat gaf ons veel moed, want we kregen veel meer opgaves dan de laatste jaren.”

De voorzitter deelt vooral een pluim uit aan de zogenoemde Dinsdagclub van de vereniging. “Zes vutters, die echt bergen werk hebben verzet. Dan merk je dat dingen die je als vereniging graag ziet, zich ook uitbetalen en weet je dat je ook goede sport kunt bedrijven.”

Ook de top
Ook de helpende hand van de broers Sander en Vincent Geerink uit Gelselaar en hun vader Peter, die in Diepenheim resideert, werd in grote dank aanvaard. Jan Elderink: “Ze hebben ons geweldige adviezen gegeven, materialen ter beschikking gesteld  en hun netwerken benut om ons voort te helpen. Met die goede noabers is het enorm goed samenwerken.  Mede daardoor kunnen we, behalve de leden die gewoon willen paardrijden, ook de top aanspreken.”

De relatief kleine vereniging met zo’n zestig rijdende leden en 25 tot dertig ondersteunende vrijwilligers, voelt zich rijk met de nieuwe piste. Elderink: “We staan middenin de gemeenschap, waardoor we daar ook een appèl op kunnen doen. We drijven op veel kleine sponsors en mensen die welwillend bereid zijn wat voor onze club te doen. We zullen nog de balans moeten vinden hoeveel wedstrijden en welke we per jaar willen organiseren op deze accommodatie. Financieel  was het best een rib uit ons lijf, maar we hebben alles open gedeeld met onze leden. Gelukkig hebben we een mooie buffer, dus dat komt wel goed. We hebben dit graag gewild en breken hier niet onze nek over.”

Foto boven: Peter Geerink in actie in Diepenheim

UITSLAGEN DIEPENHEIM

Meer Algemeen

Een gebrek aan personeel bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit om de noodzakelijke certificaten voor de export vanuit Nederland uit te... (30-03-2020)
ALMELO – Ook de 54ste editie van de Almelose Ruiterdagen in juni gaat vanwege de coronacrisis niet door. Het evenement wordt verplaatst naar volgend... (25-03-2020)
Tal van verenigingen en organisaties, waarvan evenementen in april en mei in verband met het heersende coronavirus zijn afgelast, staan nog in dubio... (25-03-2020)
TOKYO – De Olympische Spelen gaan dit jaar definitief niet door. Gezien de ontwikkelingen van en rond het coronavirus was dit al waarschijnlijk, maar... (24-03-2020)
Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen rond de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHS gevolg aan de oproep van het RIVM en... (12-03-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)