VOORAL MOGELIJK GEMAAKT DOOR ZELFWERKZAAMHEID EN NOABERHULP

PSV Diepenheim opent zandpiste

DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in gebruik. Erna Luttikhedde nam als echtgenote van het vorig jaar overleden erelid Henk Luttikhedde, medegrondlegger van de club, samen met jeugdlid Joost Jorritsma de openingshandeling voor haar rekening. Waarna een gevarieerde feestavond met vertier en topsport volgde.

Zo beleefde de vereniging uit het Stedeke met het uiteindelijk door Willem Greve gewonnen Masterspringen over 1,40 meter voor het eerst een wedstrijd op nationaal niveau. De Markeloër verzorgde tevens een clinic en de leden konden verkleed meedoen aan het estafettespringen. Eerder op de dag waren er al rubrieken in diverse klassen verreden.

Veel hulp gekregen
Volgens voorzitter Jan Elderink van PSV Diepenheim (foto hieronder) heeft de club de nieuwe piste te danken aan een hoge mate van zelfwerkzaamheid en noaberhulp. “Twee jaar geleden hebben we de koppen bij elkaar gestoken met de vraag of we niet een keer een geconditioneerde bodem moesten aanleggen, omdat de belangstelling van ruiters voor het rijden op gras sterk afnam.  We wisten dat we veel zelf moesten doen en goed moesten kijken bij anderen. In augustus zijn we begonnen met de aanleg,  waarbij we veel hulp hebben gekregen van onze leden, vrijwilligers, andere verenigingen in Diepenheim en van bedrijven die ons aan materialen hielpen. In oktober was de baan klaar en hebben we die al een beetje getest tijdens onze samengestelde wedstrijd en ook ons voorjaarsconcours is er onlangs op gehouden. Dat gaf ons veel moed, want we kregen veel meer opgaves dan de laatste jaren.”

De voorzitter deelt vooral een pluim uit aan de zogenoemde Dinsdagclub van de vereniging. “Zes vutters, die echt bergen werk hebben verzet. Dan merk je dat dingen die je als vereniging graag ziet, zich ook uitbetalen en weet je dat je ook goede sport kunt bedrijven.”

Ook de top
Ook de helpende hand van de broers Sander en Vincent Geerink uit Gelselaar en hun vader Peter, die in Diepenheim resideert, werd in grote dank aanvaard. Jan Elderink: “Ze hebben ons geweldige adviezen gegeven, materialen ter beschikking gesteld  en hun netwerken benut om ons voort te helpen. Met die goede noabers is het enorm goed samenwerken.  Mede daardoor kunnen we, behalve de leden die gewoon willen paardrijden, ook de top aanspreken.”

De relatief kleine vereniging met zo’n zestig rijdende leden en 25 tot dertig ondersteunende vrijwilligers, voelt zich rijk met de nieuwe piste. Elderink: “We staan middenin de gemeenschap, waardoor we daar ook een appèl op kunnen doen. We drijven op veel kleine sponsors en mensen die welwillend bereid zijn wat voor onze club te doen. We zullen nog de balans moeten vinden hoeveel wedstrijden en welke we per jaar willen organiseren op deze accommodatie. Financieel  was het best een rib uit ons lijf, maar we hebben alles open gedeeld met onze leden. Gelukkig hebben we een mooie buffer, dus dat komt wel goed. We hebben dit graag gewild en breken hier niet onze nek over.”

Foto boven: Peter Geerink in actie in Diepenheim

UITSLAGEN DIEPENHEIM

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)