WEL VEEL POSITIEVE REACTIES BIJ EERSTE EDITIE VOOR BREED PUBLIEK

Polo moet weg in Twente nog vinden

ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van een breed publiek werd gehoopt, leverde nog geen massale belangstelling op. Wel veel positieve reacties van kijkers, die voor het eerst met de sport kennismaakten.

Drie jaar lang was het Twentsch Polo Event op een speciaal daarvoor aangelegd terrein bij de Holzik Stables in Enschede een vip-evenement, waarbij de organiserende Lionsclub Twente Zuid de baten overhandigde aan een lokaal goed doel. Het was de bedoeling dat exclusieve karakter voor een belangrijk deel los te laten. Maar de ‘gewone man’ heeft kennelijk nog wat meer tijd nodig om aan het idee te wennen dat hij net als bij de Military Boekelo ook bij de polosport van harte welkom is.

Geen spijt
Naar schatting zo’n tweehonderd bezoekers, die niet op de lijst van sponsors of genode gasten voorkwamen, meldden zich zaterdagmiddag langs de lijn bij twee wedstrijden tussen twee teams van vier spelers met een gemengd en internationaal karakter. En ze kregen er geen spijt van. Hun eerste kennismaking smaakte naar meer. De duels waren spannend en werden gekenmerkt door vaak snelle en spectaculaire acties van ruiters te paard, die een verscheidenheid aan kwaliteiten moeten combineren.

Filmheld Silvester Stallone zei ooit: "Het beoefenen van polo is als het proberen golf te spelen tijdens een aardbeving." De enthousiast toekijkende Charlotte Bulten kan zich daarbij wel iets voorstellen: “Zelf heb ik acht jaar gehockeyd, ik rijd vijf keer per week paard en daarbij golf ik ook nog soms. Maar dit zal ik nooit kunnen, al zou ik het best willen proberen.”

Nog meer gas geven
Jan Schutrups gaf na afloop als spreekbuis van de lionsclub toe, dat de aanloop van toeschouwers ook hem was tegengevallen. “Gezien de publiciteit vooraf en reacties op de social media hadden we toch wel op zo’n drie- tot vijfhonderd mensen extra gerekend. Maar het is in elk geval een begin dat een vervolg verdient. We zullen goed gaan kijken hoe we de komende jaren nog meer gas kunnen geven. Misschien moeten we wel een link leggen naar de Bentheimer Polo & Countryclub, waar ze deze sport al ruim 25 jaar beoefenen.”

Als goede doel voor dit jaar was gekozen voor de Stichting Leergeld Enschede, die zich onder het motto ‘Ieder kind doet mee’ op het gebied van onderwijs, sport en cultuur inzet voor kinderen die in de grootste gemeente van Twente in armoede leven. Die mocht een mooi bedrag van 7.500 euro in ontvangst nemen voor de aanschaf van kinderfietsjes.

Meer Algemeen

ERMELO - Gezien de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis is het vervelende besluit gevallen om de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021... (16-01-2021)
Een bijzonder en onwerkelijk jaar is bijna voorbij. Ook de hippische wereld in onze regio ondervond de vervelende gevolgen van het al maanden... (31-12-2020)
ERMELO - Door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis komen meerdere selecties voor de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021 in het... (04-12-2020)
ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende. (16-06-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)
ADVERTORIAL. Heel langzaam begint onze ‘nieuwe’ naam in te dalen en hoeven we niet meer te refereren aan onze oude naam om mensen ons te laten... (09-04-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)