SPECIALE EDITIE MET VEILING EN LIVE MUZIEK BIJ HOLZIK STABLES

Polo Event viert eerste lustrum

ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in successie het Twentsch Polo Event.

Nationale en internationale polospelers strijden om de winst op het pittoreske Twentse platteland. Het evenement vindt vanaf 13.00 uur plaats bij hippisch centrum Holzik Stables aan de Allemansveldweg 150 in Enschede, dat beschikt over een officieel wedstrijdveld voor polo.

Het Twentsch Polo Event is toe aan haar eerste lustrum. Om de eerste vijf jaar te vieren gaan de feestelijkheden langer door dan bij voorgaande edities. Ook houden de Lions voor het eerst een speciale veiling om geld op te halen voor het goede doel. Hier kunt u bieden of fantastische topstukken, zoals deelname aan de Dutch Business Trip Rally van Roadtrips, een kunstwerk van mixed media artist Lincy Hoogveld en een stijlvol en hoogwaardig horloge van Staudt Twenthe.

Officiële wedstrijd
Het Twentsch Polo Event biedt het beste wat de polosport te bieden heeft. Verschillende internationale toppers strijden in de fraaie ambiance van hippisch centrum Holzik Stables om méér dan alleen de eer: de geplande wedstrijden staan op de officiële internationale wedstrijdagenda en maken deel uit van de strijd om de 'Audi E-tron Cup'.

Polo is een sport met een millennia oude historie en diverse bijzondere gebruiken. Zoals het ‘treading in’, waarbij het publiek de door de paarden losgewoelde pollen en plaggen tijdens de rust weer aanstampt. Uiteraard krijgen de toeschouwers uitleg over de regels van het polospel, onder meer inde vorm van een demonstratie.

Culinaire omlijsting
Met deze spectaculaire sport vormen sfeer, gezelligheid en zakelijk netwerken een wezenlijk onderdeel van het evenement. De topchefs van Event Creators verzorgen met een speciale poloproeverij de culinaire omlijsting in het polopaviljoen.

Het evenement is net als vorig jaar opengesteld voor publiek. Ook dat kan genieten van de tongstrelende gerechten van Event Creators. Op het terrein zijn bovendien foodtrucks aanwezig, maar het is ook mogelijk gebruik te maken van een heerlijke picknick in stijl. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de strobalen langs het wedstrijdveld. Hapjes en drankjes kunnen betaald worden met speciale munten, te koop voor € 2,50 per stuk.

'Hat of the day’
De aanbevolen dresscode is ‘Tenue de Ville’: chique en subtiel, in zomerse kleuren. Dames die zich tooien met een hoed maken kans op de ‘Hat of the day’-award die aan het eind van de dag wordt uitgereikt aan de meest stijlvolle dame met de mooiste hoed.

Conform het gedachtegoed 'We Serve' van de Lions wordt de opbrengst van het Twentsch Polo Event jaarlijks geschonken aan een lokaal goed doel. In 2019 is dit de Nije Stichting. Deze Twentse organisatie biedt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten uit Twente meer kwaliteit van leven. Bijvoorbeeld door voorlichting, lotgenotencontact, een luisterend oor of een verwenmiddag.

Meer informatie is te vinden op www.twentschpolo.nl. Kijk voor het laatste nieuws op www.facebook.com/TwentschPoloEvent/.

Meer Algemeen

ERMELO - Gezien de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis is het vervelende besluit gevallen om de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021... (16-01-2021)
Een bijzonder en onwerkelijk jaar is bijna voorbij. Ook de hippische wereld in onze regio ondervond de vervelende gevolgen van het al maanden... (31-12-2020)
ERMELO - Door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis komen meerdere selecties voor de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021 in het... (04-12-2020)
ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende. (16-06-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)
ADVERTORIAL. Heel langzaam begint onze ‘nieuwe’ naam in te dalen en hoeven we niet meer te refereren aan onze oude naam om mensen ons te laten... (09-04-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)