Ook Mondial Foods Cup dressuur

BATHMEN - De strijd om de Mondial Foods Cup voor springruiters is ondertussen een begrip in de paardensport. De wedstrijd staat hoog aangeschreven in de (inter)nationale ruiterwereld en speelt zich als gebruikelijk af in Manege ’t Ruiterkamp te Bathmen. Deelnemers kunnen online inschrijven. Nieuw dit jaar is dat er ook een Mondial Foods Cup op het spel staat voor de subtop dressuur.

De Mondial Foods Cup springen trekt al jarenlang topruiters uit binnen- en buitenland naar Bathmen in de klassen M, Z en ZZ, welke bestaat uit drie selectiewedstrijden en een finale. De 52 best geklasseerden plaatsen zich daarvoor, waarbij de organisatie kijkt naar de twee beste dagresultaten per combinatie. Door deze opzet is deze springcup ook aantrekkelijk voor ruiters die jonge paarden willen rijden of voor druk bezette topruiters.

"Eén slecht resultaat of afwezigheid heeft dan niet gelijk gevolgen voor de klassering", vertelt Linda Hazelhekke van de organisatie. Blijvend terugkerende succesfactoren zijn de soepel verlopende organisatie, de goede accommodatie met een uitstekende springbodem, de gezelligheid en de opzet waarbij men één selectiewedstrijd mag laten ‘vallen’.

Uiteraard draagt ook het flinke prijzengeld van duizenden euro’s in belangrijke mate bij aan het succes. De selectiewedstrijden worden verreden in Manege ’t Ruiterkamp in Bathmen en vinden plaats op vrijdagavond 13 december, vrijdagavond 10 januari en vrijdagavond 7 februari.

Regionaal samenwerkingsverband
Nieuw dit jaar is de Mondial Foods Cup voor de subtop dressuur. Deze cup bestaat eveneens uit drie selectiewedstrijden, welke in een regionaal samenwerkingsverband met de Heemruiters Marienheem en rijvereniging Semper Fidelis uit Gorssel wordt verreden. De beste twintig combinaties plaatsen zich voor de finale. Hiervoor kijkt de organisatie naar de twee beste dagresultaten per combinatie uit de voorselecties.

De finale van de Mondial Foods Cup subtop dressuur bestaat uit een kür op muziek. De selectiewedstrijden vinden plaats op zondag 10 november te Marienheem, zondag 22 december te Gorssel en vrijdag 27 december te Bathmen. De finale van zowel de Mondial Foods Cup springen als Mondial Foods Cup subtop dressuur wordt verreden tijdens het paardensportevenement Bathmen te Paard 2014.

Tijdig inschrijven is aan te raden, want vol is vol. De toegang tot de selectiewedstrijden voor het publiek is gratis. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden tot opgeven op www.paardensportbathmen.nl

Meer Algemeen

ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)
BORNE – De negentienjarige Lauren Spikkert uit Borne beleefde eind vorige week de primeur als eerste medewerker paardensport en paardenhouderij met... (19-03-2018)
LONNEKER – Derdejaars studenten van de opleiding paardenhouderij aan het AOC Oost in Enschede hadden voor hun netwerkbijeenkomst van maandagavond een... (14-03-2018)
Na bijna veertig jaar actief te zijn geweest als teamveterinair heeft Jan Greve besloten dat het genoeg is geweest. Afgelopen jaren was Greve actief... (17-01-2018)
Manege Snorrewind zamelt al een aantal jaren geld in voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Dit keer werd het recordbedrag van... (01-01-2018)
ERMELO – Imke Lamsma zorgde afgelopen weekeinde voor een primeur, die haar voor altijd een plekje bezorgt in de annalen van de Koninklijke... (16-05-2017)
ENSCHEDE – Tegen het decor van de maneges Het Twentsche Veld en De Twentse Marke vonden vrijdag de eerste vakwedstrijden Paardenhouderij plaats.... (31-01-2017)
ENSCHEDE – Tijdens de open dag van AOC Oost op 27 januari vindt dit jaar een bijzonder evenement plaats. De opleiding Paardenhouderij houdt voor het... (17-01-2017)