Netters Bando beste nieuweling

AMBT DELDEN - Op de Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden waren zaterdag aansprekende nieuwelingen. Zeven stuks nodigde de jury er uit voor de finale. Er werd naar een climax toegewerkt door in de omgekeerde volgorde te plaatsten. Met nog twee paarden over voor de titel leek de jury het er moeilijk mee te hebben. De tot aan het eind van deze spannende strijd  best optredende Netters Bando (Larix x Ulanda ster van Ganges) van Lambertus Huckriede werd de winnaar. Fokker is fokker van het jaar 2008 Hilbert Meyering uit Oosterhesselen.

Tweede werd de door Jopie Verweij uit Geldermalsen gefokte Black Beauty (Plain's Liberator x Lanita ster van Heineke) van Uilke Haarsma. Rijder was Aris van Manen. Black Beauty deed het zeker ook best, maar de winnaar had de langste adem. Derde werd Archimedes (v.onbekend) van Willem de Heul. Egbert Emmink was de rijder.

Nieuw is het  Twentse Kampioenschap voor juryleden. Via loting werd aan de vijf juryleden een paard toegewezen. Henk van Dieren werd de eerste Twentse kampioen. Hij had Besterly Attent (v.Manno) van Leendert Veerman tot zijn beschikking. Attent was vorig jaar de beste nieuweling in Ambt Delden.  Piet Lelieveld werd tweede met Tirano (v.Milano ) van Allette Brouwer.
In handen van Freek Saris had Tirano even eerder de open klasse gewonnen. Jan Jordans werd in deze rubriek tweede met Rinkier (v.Joviaal) van Eef Mulder.

De winnaars van de drie limietklassen waren Zomooi (v.Roy M) met Jan Muggen, Besterly Amadeus (v.Saffraan) met Leendert Veerman en Salvador (v.Manno) met Jan Jordans.
Evelien Corbeek ging met Only the Lonely (v.Manno) van Hennie Harink op kop in de rubriek eenspannen gereden door dames. Zij liet daarbij Anneke Huckriede met Zilver Shadow (v.Moneymaker) achter zich.

Wendi Schutte met Bandito (v.Marvel) van Toon van Doorn en Esmee Voogd met  Pussycat (v.Twente II) van George Borkent wonnen elk een rubriek tuigpaarden onder het zadel.
(Bron Dinie Brouwer, www.tuigpaarden.net )

Foto Evelien Corbeek met Only the Lonely van Frans Nikkels/TC Tubantia 

Meer Algemeen

HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)