Netters Bando beste nieuweling

AMBT DELDEN - Op de Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden waren zaterdag aansprekende nieuwelingen. Zeven stuks nodigde de jury er uit voor de finale. Er werd naar een climax toegewerkt door in de omgekeerde volgorde te plaatsten. Met nog twee paarden over voor de titel leek de jury het er moeilijk mee te hebben. De tot aan het eind van deze spannende strijd  best optredende Netters Bando (Larix x Ulanda ster van Ganges) van Lambertus Huckriede werd de winnaar. Fokker is fokker van het jaar 2008 Hilbert Meyering uit Oosterhesselen.

Tweede werd de door Jopie Verweij uit Geldermalsen gefokte Black Beauty (Plain's Liberator x Lanita ster van Heineke) van Uilke Haarsma. Rijder was Aris van Manen. Black Beauty deed het zeker ook best, maar de winnaar had de langste adem. Derde werd Archimedes (v.onbekend) van Willem de Heul. Egbert Emmink was de rijder.

Nieuw is het  Twentse Kampioenschap voor juryleden. Via loting werd aan de vijf juryleden een paard toegewezen. Henk van Dieren werd de eerste Twentse kampioen. Hij had Besterly Attent (v.Manno) van Leendert Veerman tot zijn beschikking. Attent was vorig jaar de beste nieuweling in Ambt Delden.  Piet Lelieveld werd tweede met Tirano (v.Milano ) van Allette Brouwer.
In handen van Freek Saris had Tirano even eerder de open klasse gewonnen. Jan Jordans werd in deze rubriek tweede met Rinkier (v.Joviaal) van Eef Mulder.

De winnaars van de drie limietklassen waren Zomooi (v.Roy M) met Jan Muggen, Besterly Amadeus (v.Saffraan) met Leendert Veerman en Salvador (v.Manno) met Jan Jordans.
Evelien Corbeek ging met Only the Lonely (v.Manno) van Hennie Harink op kop in de rubriek eenspannen gereden door dames. Zij liet daarbij Anneke Huckriede met Zilver Shadow (v.Moneymaker) achter zich.

Wendi Schutte met Bandito (v.Marvel) van Toon van Doorn en Esmee Voogd met  Pussycat (v.Twente II) van George Borkent wonnen elk een rubriek tuigpaarden onder het zadel.
(Bron Dinie Brouwer, www.tuigpaarden.net )

Foto Evelien Corbeek met Only the Lonely van Frans Nikkels/TC Tubantia 

Meer Algemeen

»
SAASVELD – De Ankerhal in Saasveld is maandagavond weer het toneel van de Jaarlijkse finaleavond vrij springen van de Rijpaarden Fokvereniging Twente... (14-04-2024)
Edmond Geers
»
LANGEVEEN – In Langeveen is op Eerste Paasdag (31 maart) voorzitter Edmond Geers van De Molenruiters plotseling op slechts 56-jarige leeftijd... (06-04-2024)
»
ALMELO – Na een kort ziekbed is donderdag 28 maart Johan Heskamp op 80-jarige leeftijd overleden. De Almeloër was als ringmeester een graag geziene... (02-04-2024)
»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)