Netters Bando beste nieuweling

AMBT DELDEN - Op de Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden waren zaterdag aansprekende nieuwelingen. Zeven stuks nodigde de jury er uit voor de finale. Er werd naar een climax toegewerkt door in de omgekeerde volgorde te plaatsten. Met nog twee paarden over voor de titel leek de jury het er moeilijk mee te hebben. De tot aan het eind van deze spannende strijd  best optredende Netters Bando (Larix x Ulanda ster van Ganges) van Lambertus Huckriede werd de winnaar. Fokker is fokker van het jaar 2008 Hilbert Meyering uit Oosterhesselen.

Tweede werd de door Jopie Verweij uit Geldermalsen gefokte Black Beauty (Plain's Liberator x Lanita ster van Heineke) van Uilke Haarsma. Rijder was Aris van Manen. Black Beauty deed het zeker ook best, maar de winnaar had de langste adem. Derde werd Archimedes (v.onbekend) van Willem de Heul. Egbert Emmink was de rijder.

Nieuw is het  Twentse Kampioenschap voor juryleden. Via loting werd aan de vijf juryleden een paard toegewezen. Henk van Dieren werd de eerste Twentse kampioen. Hij had Besterly Attent (v.Manno) van Leendert Veerman tot zijn beschikking. Attent was vorig jaar de beste nieuweling in Ambt Delden.  Piet Lelieveld werd tweede met Tirano (v.Milano ) van Allette Brouwer.
In handen van Freek Saris had Tirano even eerder de open klasse gewonnen. Jan Jordans werd in deze rubriek tweede met Rinkier (v.Joviaal) van Eef Mulder.

De winnaars van de drie limietklassen waren Zomooi (v.Roy M) met Jan Muggen, Besterly Amadeus (v.Saffraan) met Leendert Veerman en Salvador (v.Manno) met Jan Jordans.
Evelien Corbeek ging met Only the Lonely (v.Manno) van Hennie Harink op kop in de rubriek eenspannen gereden door dames. Zij liet daarbij Anneke Huckriede met Zilver Shadow (v.Moneymaker) achter zich.

Wendi Schutte met Bandito (v.Marvel) van Toon van Doorn en Esmee Voogd met  Pussycat (v.Twente II) van George Borkent wonnen elk een rubriek tuigpaarden onder het zadel.
(Bron Dinie Brouwer, www.tuigpaarden.net )

Foto Evelien Corbeek met Only the Lonely van Frans Nikkels/TC Tubantia 

Meer Algemeen

ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende. (16-06-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)
ADVERTORIAL. Heel langzaam begint onze ‘nieuwe’ naam in te dalen en hoeven we niet meer te refereren aan onze oude naam om mensen ons te laten... (09-04-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)