VIER DAGEN PAARDENSPORT OP PLEIN PANCRATIUSBASILIEK TUBBERGEN

Ladies Cup nieuw bij ‘Masterclass’

TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien jaar geleden begon als een leuk idee om de paardensport dichter bij de mensen te brengen, is ondertussen uitgegroeid tot een meerdaagsevenement én publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen.

Om dat zo te houden heeft de organisatie dit jaar weer enkele vernieuwende elementen, zoals de ‘Ladies Cup’ en het ‘Ouder-kind springen’ aan het programma toegevoegd.

Verwacht geen dames in lange jurken op een paard, maar stoere vrouwen die laten zien dat zij niets onder doen voor de mannen. Op zaterdag 18 augustus strijden verschillende vrouwenteams om de Ladies Cup. “Dit jaar organiseren wij voor het eerst de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass”, vertelt Ruud Droste namens de organisatie. “In de wedstrijdsport kennen we eigenlijk geen aparte klassen voor mannen en vrouwen, daarom is dit juist een keer leuk om te doen. Ik verwacht dan ook dat de dames er flink op gebrand zijn.”

Plezier en durf
Ze zeggen wel eens dat het bedrijven van de paardensport in de genen zit. Tijdens het ouder-kind springen zal dat des te meer blijken. Fanatieke ouders zadelen hun paard en betreden samen met hun kind de ring om te laten zien dat zij de beste combinatie zijn. Een spannend schouwspel waarbij de kinderen absoluut niet voor hun ouders onder willen doen en de ouders juist geen fout willen maken om hun kind niet teleur te stellen. Fanatisme ten top, maar voorop staat natuurlijk het plezier tussen ouder en kind.

Topruiters
De afsluitende dinsdag staat als vanouds in het teken van dé Schröder Masterclass. Dan laten de echte profs hun kunstje zien. De organisatie mag ook dit jaar weer rekenen op de toezegging van verschillende topruiters als Ben en Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam , Gert-Jan Bruggink en natuurlijk de winnaar van de laatste drie edities Eric ten Cate uit Geesteren. De piste wordt gevuld met zes hindernissen in een kleine ruimte dicht op elkaar. Snelheid en wendbaarheid zijn essentieel. Vaardigheden die leiden tot een spectaculair wedstrijdritme dat tijdens de barrage zijn hoogtepunt zal bereiken. In de schaduw van de Pancratiusbasiliek zitten de toeschouwers als het ware boven op het parcours.

Pony’s, muur, mensport en Golden Oldies
De Schröder Masterclass staat al enkele jaren bekend om de mooie mix van alle facetten van de paardensport. Zo willen alle ponyruiters graag met een van de drie mountainbikes naar huis, kunnen de allerkleinsten kennismaken met de wedstrijdsport, springen paarden met hun ervaren ruiters over een muur die wel kan oplopen tot een hoogte van 2.10 meter, houden de menners een spectaculaire wedstrijd en gaan de 'Golden Oldies' fanatiek als jonge honden de strijd met elkaar aan om de felbegeerde beker met grote oren mee naar huis te nemen. Een sensationele wedstrijd met de nodige hilarische momenten.

Na het wedstrijdprogramma wordt het bruisende terras van ’t Oale Roadhoes dagelijks opgeluisterd door optredens van onder andere The Fortunate Sons en Q-Music The Party inclusief het foute uur.

Alle dagen gratis entree
Het gehele evenement is gratis toegankelijk. Net als voorgaande jaren wordt er een grote zittribune gebouwd om het centrumplein, zodat een ieder deze spannende strijd kan volgen. Alleen op dinsdag hebt u voor de zittribune een kaartje nodig. Kaarten voor de zittribune op dinsdag kosten € 6 en zijn verkrijgbaar bij Eetcafé de Burgemeester in Tubbergen en De Secretaresse in Tubbergen.

Voor meer informatie zie www.schrodermasterclass.nl

Bij de foto´s:
Boven: Hendrik Jan Schuttert overgiet drievoudig winnaar Eric ten Cate met champagne © www.fototrailer.nl
Onder: Dennis Peters won vorig jaar verrassend bij de menners.  © Fleur van Dijk

Meer Algemeen

ERMELO - Gezien de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis is het vervelende besluit gevallen om de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021... (16-01-2021)
Een bijzonder en onwerkelijk jaar is bijna voorbij. Ook de hippische wereld in onze regio ondervond de vervelende gevolgen van het al maanden... (31-12-2020)
ERMELO - Door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis komen meerdere selecties voor de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021 in het... (04-12-2020)
ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende. (16-06-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)
ADVERTORIAL. Heel langzaam begint onze ‘nieuwe’ naam in te dalen en hoeven we niet meer te refereren aan onze oude naam om mensen ons te laten... (09-04-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)