BIJ KNHS DE OPVOLGSTER VAN MAARTEN VAN DER HEIJDEN, TINEKE BARTELS HOOFDCOACH

Iris Boelhouwer directeur topsport

ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de talentontwikkeling en internationale zaken. Zij treedt in de voetsporen van Maarten van der Heijden, die twaalf jaar lang de prominente functie vervulde. 

Boelhouwer bekleedde toonaangevende functies bij Endemol Shine Nederland, waarna ze na haar laatste functie als Co-CEO haar eigen consultancybedrijf Happy Landing oprichtte. Bovendien is ze een echte paardenvrouw. Ze rijdt, geeft instructie en is voorzitter van de Rijvereniging Anydale Muiderberg. “Wij zijn blij met de komst van Iris. We kozen voor haar vanwege haar managementkwaliteiten, haar zakelijk inzicht en goede communicatieve vaardigheden. Zij brengt een groot pallet kwaliteiten mee naar de KNHS”, verklaart algemeen directeur Theo Fledderus de keuze. Iris Boelhouwer kijkt er naar uit om in haar nieuwe functie te beginnen: “Mijn levenslange passie voor de paardensport zorgt ervoor dat ik -  in combinatie met de ervaring vanuit mijn professionele carrière - ongelooflijk blij ben dat ik me kan inzetten voor het topsportbeleid van de KNHS. Met mijn nationale en internationale ervaring in een creatieve en innovatieve omgeving verwacht ik een bijdrage te kunnen leveren aan de topsportmentaliteit en uiteindelijk de resultaten van het Nederlandse team."

Stevige vervanger
Fledderus vervolgt: “We zijn content dat we zo’n ervaren zakenvrouw als Iris Boelhouwer hebben kunnen aantrekken voor deze functie. Maarten van der Heijden heeft bijgedragen aan ongekende successen voor de Nederlandse paardensport. Wij betreuren zijn vertrek, maar met de komst van Iris Boelhouwer heb ik er alle vertrouwen in dat we een stevige vervanger hebben, die gaat helpen zorgen voor nieuwe successen.” Maarten van der Heijden vult aan: “Ik heb twaalf jaar alles gegeven voor de hippische topsport en dat was intensief, maar fantastisch. Het is nu tijd voor een nieuwe frisse wind, voor mezelf en voor de KNHS. Vanwege de coronacrisis hebben we in maart de voorbereidingen voor de Olympische Spelen stil gelegd, maar die waren zo kort voor de Spelen uiteraard al in een vergevorderd stadium. In mijn ogen kan het uitstel van de Spelen goed uitpakken voor TeamNL. Er komen zeer talentvolle paarden aan waarvoor 2020 net te vroeg kwam. Tegelijkertijd is het topsport meerjarenplan richting Parijs 2024 gereed. Ik kan met vertrouwen het stokje aan Iris doorgeven.” 

Schone taak
Van der Heijden is door de wol geverfd binnen de top van de paardensport. Hij zou stoppen na de Olympische Spelen, maar die zijn nu naar volgend jaar verplaatst. Dat betekent dat er een schone taak wacht op Boelhouwer. “Omdat we vlak voor de Spelen zitten, benoemen we niet alleen een nieuwe directeur voor de topsport, maar stellen we ook een ervaren senior vanuit de topsport aan tot hoofdcoach. Dat wordt Tineke Bartels”, aldus Fledderus. Zij gaat de nieuwe directeur ondersteunen en samen met de Olympische bondscoaches helpen in de jacht naar medailles. “Zo ontstaat er een sterk team dat kan zorgen voor goede resultaten op de Spelen.” Bartels is zelf vier keer uitgekomen op de Olympische Spelen, was bij twee Spelen aanwezig als trainer van haar dochter Imke en was bondscoach bij de KNHS. “Ik kijk uit naar de komst van Boelhouwers en naar onze samenwerking. Samen met de bondscoaches, topruiters, paarden, eigenaren en begeleidingsteam gaan we ons optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokyo”, aldus Bartels. (Bron KNHS)

Foto's Iris Boelhouwer (boven) en Tineke Bartels © KNHS  

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)