Informatieavond Groene Welle

ZWOLLE - Donderdagavond 9 januari 2014 organiseert De Groene Welle uit Zwolle een informatieavond over de mbo-opleidingen Paardenhouderij, Paardensport en Hoefsmid. Geïnteresseerden terecht op de eigen hoefsmederij aan de Hollewandsweg 15c in Zwolle (8014 BE). Op deze professionele praktijklocatie geven docenten informatie over alle opleidingen. Ook studenten zijn aanwezig om hun ervaringen met de opleidingen te vertellen. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

De Groene Welle biedt al jaren hippische mbo-opleidingen. Op dit moment volgen meer dan 100 studenten een opleiding in Zwolle. In de opleidingen speelt de praktijk een belangrijke rol. In de stage en bij opdrachten wordt toch de meeste ervaring opgedaan. De hippische opleidingen werken samen met verschillende gerenommeerde hippische bedrijven en organisaties. Lessen worden gegeven door externe specialisten, zoals Lammert Haanstra en Jannes Klock, of door enthousiaste docenten, die vaak een eigen paardenbedrijf hebben.

Officiële erkenning
De hippische opleiding van De Groene Welle uit Zwolle is dit jaar door de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) erkend als officiële aanbieder van de nieuw opgezette vooropleiding voor de Instructeurscursus van de sportbond. De Groene Welle is één van de eerste onderwijsinstellingen die de erkenning ontving. De erkenning maakt dat studenten van De Groene Welle tijdens hun opleiding ORUN-gecertificeerde aspirant-instructeurs kunnen worden.

De hippische opleidingen van De Groene Welle zijn ondernemende opleidingen. Zo verlenen de studenten Paardenhouderij, Paardensport en Hoefsmid jaarlijks hun medewerking aan het KWPN verrichtingsonderzoek. Ook zijn ze aanwezig bij de Hengstenkeuring in Den Bosch. Studenten van de hippische mbo-opleidingen komen terecht in verschillende functies. Denk aan stalmedewerker, groom, bedrijfsleider op een manege, instructeur, ruiter of amazone. Afgelopen jaar kreeg een groot aantal van de afgestudeerden een baan passend bij hun hippische mbo-opleiding.

Uniek: gezondheid
Studenten die kiezen voor de opleiding Paardenhouderij niveau 4 (BOL) krijgen ook een aantal cursussen aangeboden, waarmee ze goed worden voorbereid om de dierenarts te assisteren bij verschillende handeling. Het gaat bij de cursussen om onderdelen als eerste hulp, verbandleer, instrumentleer, apotheekbeheer, verkoop van medicijnen en assisteren bij operaties. Tijdens de opleiding kunnen studenten stage lopen bij een paardenkliniek of bij een dierenarts. De Groene Welle biedt deze mogelijkheid aan studenten om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Verschillende kanten van de hippische sector worden met dit unieke traject belicht, waardoor studenten breder inzetbaar zijn.

Geïnteresseerden kunnen bij De Groene Welle terecht voor de opleidingen Paardenhouderij (niveau 2, 3 en 4), Paardensport (niveau 3 en 4) en Hoefsmid (niveau 3). Alle opleidingen (behalve niveau 2) kunnen in de BOL en BBL variant worden gevolgd. In een BOL-opleiding gaat de student vier dagen naar school (waaronder praktijklessen) en loopt hij één dag stage. In de BBL-opleiding werkt de student drie a vier dagen en gaat hij één a twee dagen school. De opleiding Paardenhouderij en de opleiding Paardensport bieden onder andere de mogelijkheid om het officiële instructeurdiploma van de KNHS te behalen.
 
De informatieavond op donderdag 9 januari begint om 19.30 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. De hoefsmederij van De Groene Welle bevindt zich aan de Hollenwandsweg 15c in Zwolle (8014 BE). Meer informatie over de hippische mbo-opleidingen van De Groene Welle vind je op www.groenewelle.nl.

Meer Algemeen

LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)
BORNE – De negentienjarige Lauren Spikkert uit Borne beleefde eind vorige week de primeur als eerste medewerker paardensport en paardenhouderij met... (19-03-2018)