BORNSE (19) ALS EERSTE STUDENTE PAARDENHOUDERIJ NATIONAAL KAMPIOEN SKILLS

Gouden primeur voor Lauren Spikkert

BORNE – De negentienjarige Lauren Spikkert uit Borne beleefde eind vorige week de primeur als eerste medewerker paardensport en paardenhouderij met goud te worden bekroond tijdens de nationale kampioenschappen Skills. Het was voor het eerst dat deze categorie kandidaten leverde aan de titelstrijd beroepen.

Lauren Spikkert, studente aan het AOC Oost, was een van de vier finalisten tijdens de vakwedstrijden die werden gehouden in Zwolle. “Op woensdag kregen we eerst een inleiding over het twee dagen durende programma. Donderdag begonnen we om acht uur en moesten we de stallen doen en paarden verzorgen. Ook kregen we drie paarden toegewezen, waaruit we er twee moesten kiezen waarvan we zogenaamd eigenaar werden. Daarmee hebben we dressuur gereden en gesprongen, we hebben ze verzorgd en de welzijnscheck gedaan om bijvoorbeeld te kijken of ze goed liepen.”

Eens met de klant
“De volgende dag kregen we een filmpje te zien van de klant om ons voor te bereiden op het verkoopgesprek. Je moest opletten hoe de klant reed, welk niveau die had en uiteindelijk kiezen welk van de twee paarden het meest geschikt was. We moesten ze allebei voorrijden, de klant lesgeven in springen en dressuur en hebben het andere paard met de minste potentie nog gelongeerd. Je kon zelf kiezen of je dan bijvoorbeeld een bijzetteugel gebruikte of een touwtje. Toen de klant kwam, moesten we het adviesgesprek doen. Daarin moest je het eens worden met de klant, maar dat ging heel snel.”

Lauren Spikkert volgt de opleiding paardenhouderij aan het AOC Oost, omdat ze naar eigen zeggen graag jonge paarden wil opleiden en die wil verkopen. “Vooral springen en een beetje handel. Ik wil ook nog heel graag de opleiding mondverzorging voor paarden gaan volgen bij paardentandarts Peter Helthuis in Weerselo.”

Thuis in Borne heeft Lauren Spikkert, die momenteel stage loopt bij Tom Brinkman in Tubbergen, enkele dressuurpaarden op stal die ze verder hoopt op te leiden. “En ik rijd Samea, een achtjarige springpaard van mijn zus Lisa. Bij de pony’s heb ik altijd Z1 dressuur gereden en M gesprongen, bij de paarden rijd ik dressuur en spring ik in de klasse L.”

Te nuchter voor
Jammer is dat Lauren Spikkert, in Zwolle begeleid door internationaal parcoursbouwer en AOC-docent Jos Brinkman, Nederland niet mag vertegenwoordigen bij de Euroskills in het Hongaarse Boedapest. “Voor onze categorie was dit NK voor het eerst en was het een proef zonder Europees vervolg. Als het goed is bevallen, wordt het de komende jaren ook in het programma opgenomen. De school kiest de leerling uit die mee mag doen. Eerlijk gezegd heb ik trouwens helemaal niet het gevoel gehad dat ik meedeed aan een wedstrijd. Ze zeggen dat ik daar te nuchter voor ben…”

Meer Algemeen

LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)