Goud Rosanne, zilver Lars Maathuis

ERMELO - Rosanne en Lars Maathuis zorgen tijdens het NK voor ponyruiters voor een prachtg familiefeestje. De veertienjarige Rosanne reed met Palop naar de nationale titel in categorie DE van de klasse B. Ze kreeg 84,5 stijlpunt voor stijl na haar optreden. Haar drie jaar jongere broer Lars veroverde zilver in categorie AB van de klasse B. Met Blisz scoorde hij 89 punten, waarmee hij het zilver veroverde.

Rosanne en Lars zijn kleinkinderen van de vorig jaar overleden Jan Maathuis, die in zijn loopbaan zes keer nationaal springkampioen bij de senioren werd en ook nog Nederlandse titel in de dressuur achter zijn naam had staan. Rosanne werd eerder dit seizoen ook al kampioene van zowel de Kring als de Regio Overijssel, Lars was eveneens de beste van de kring en tweede bij de Overijsselse kampioenschappen.

Ze lijken dus kansrijk om ooit in de voetsporen van hun beroemde opa te treden. “Dat zien we dan wel”, aldus een trotse, maar nuchtere vader Bart. “Maar het was ik elk geval geweldig om dit mee te maken.” 

Joep Bronsvoort
In de klasse Z springen categorie C was Joep Bronsvoort duidelijk de beste. Zes combinaties plaatsten zich voor de barrage. Met een tijd van 37,57 seconden, ruim drie seconden sneller dan de nummer twee, werd de ruiter van PSV Snorrewind uit Kring Reggedal met zijn pony Macho (v. Woodrow Carisbrooke) Nederlands kampioen.

In de klasse L-springen categorie DE was er een bijzondere huldiging: er werden twee Nederlands kampioenen gehuldigd. Britt Wevers van PC Markelo uit Kring Reggedal zette met haar pony Top Dominique (v. Don Diablo).exact dezelfde eindtijd op het scorebord tijdens de barrage als Liza Roovers. 

De klasse L2 dressuur categorie DE was met 32 combinaties een grote rubriek op de Hippiade voor pony’s. De nationale titel ging naar Jojanne Dalemans van de Holterbergruiters uit Kring Reggedal scoorde met Baroe (v. Jacodi’s Bo’s Barclay) het hoogst met 70,00 procent.

Benthe Meijerink en Comm’s Forest Dille (v. Paddington’s O’Malley) waren dit indoorseizoen al Nederlands kampioen in de klasse L2 en ook op deze Hippiade 2016 was de combinatie de beste van Nederland, ditmaal in de klasse M1/M2 dressuur voor AB pony’s. De amazone van PC Heeten uit Kring Salland won de titel met een score van 67.61%.

Enola Mulder reed met Granouche in de klasse Z springen een foutloze barragerit in de tijd van 34,72 seconden. Voor de amazone van de Vijf Marken uit Lonneker was het voldoende voor zilver in een wedstrijd die een hoog niveau kende.

Kim Loman stuurde Rianwyn Welsh Flyer in de klasse B springen voor C-pony’s keurig door het barrageparcours. Dit leverde haar een stijlbeoordeling van 84,5 punt op waarmee de amazone van de Grensruitertjes uit Lattrop de zilveren medaille won.

Wynoma Dethmers zette met Job K. (v. De Mensinghe’s Rinaldo) alles op alles in het barrageparcours van de klasse M springen categorie DE. Met een barragetijd van 33,39 seconden kreeg de amazone van de Vijf Marken uit Lonneker het zilver omgehangen.

In de klasse L springen paarden plaatsten liefst dertig van de 53 combinaties zich voor de barrage. Chantal Roerink moest dus alles op alles zetten in deze sterke rubriek. Met Di Maria (v. Balougran) bleef de combinatie opnieuw foutloos in een tijd van 37,40 seconden. De amazone van het Twentse Ros uit Lonneker won daarmee de zilveren medaille.

In de hoogste springrubriek bij de paarden, de klasse ZZ, won Veronique Morsink de bronzen medaille. De amazone van de Berg en Dalruiters stuurde Dakina II (v. Indoctro) in een tijd van 38.94 seconden door het barrageparcours in deze zeer sterke rubriek.

Bij het springen voor de paarden in de klasse L ging de bronzen medaille naar Stijn Roelink van de Grensruiters uit Lattrop. Hij sprong met Viva La Vi (v. Zandor Z) foutloos in zijn barrageparcours en zette met 37,60 seconden de derde tijd neer.

Lees ook eerdere artikel Joyce Vegter pakt NK-goud in Ermelo

Meer Algemeen

HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)