JUBILEUMAVOND VAN LONNEKER MANEGE PRIMA BEZOCHT

Geslaagde clinics bij Twentsche Veld

LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het Twentsche Veld opluisterden.

Het werd een geslaagde avond in Lonneker, waar vierspanrijder Mark Weusthof het spits mocht afbijten.

De menner uit Rossum nam de toeschouwers mee in het losrijden voor een wedstrijd, het foutloos passeren van een poortje tijdens de vaardigheidsproef (ook wel kegeltjes rijden genoemd) en het op volle snelheid afleggen van een hindernis in het marathonparcours.

Na Weusthof was het de beurt aan springruiter Peter Olthof, die zelf dit keer niet een van zijn paarden besteeg. De Langevener trad als instructeur op voor vijf studenten van het Zone.college, waarvoor Het Twentsche Veld als gastlocatie fungeert.

Bijzondere kür voor twee
Het slotakkoord in de ring was voor het dressuurduo Janneke Roordink-Punte en Michelle Calten-Weyl, dat een bijzondere presentatie verzorgde van een kür op muziek die dit keer niet door één, maar door twee amazones tegelijk werd uitgevoerd. Even bijzonder was dat de paarden Bianco-D en Enzo-D halfbroertjes van elkaar zijn.

Na elke clinic werden de uitvoerenden door Jolanda en Dennis Peters met een cadeautje bedankt voor hun medewerking. Dennis Peters sloot de demonstraties af met een dankwoord aan het publiek. Na het sportieve gedeelte werd in de kantine van Het Twentsche Veld nog gezellig nagekaart over de avond en de 25 jaren, die voor velen mooie en blijvende herinneringen opleverden.

Foto's van boven naar beneden:
Janneke Roordink-Punte en Michelle Weyl
Mark Weusthof met Jolanda Peters
Peter Olthof met Dennis Peters

 

Meer Algemeen

Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (05-04-2020)
Een gebrek aan personeel bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit om de noodzakelijke certificaten voor de export vanuit Nederland uit te... (30-03-2020)
ALMELO – Ook de 54ste editie van de Almelose Ruiterdagen in juni gaat vanwege de coronacrisis niet door. Het evenement wordt verplaatst naar volgend... (25-03-2020)
Tal van verenigingen en organisaties, waarvan evenementen in april en mei in verband met het heersende coronavirus zijn afgelast, staan nog in dubio... (25-03-2020)
TOKYO – De Olympische Spelen gaan dit jaar definitief niet door. Gezien de ontwikkelingen van en rond het coronavirus was dit al waarschijnlijk, maar... (24-03-2020)
Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen rond de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHS gevolg aan de oproep van het RIVM en... (12-03-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)