HENGELOËR JARENLANG EEN MARKANTE VERSCHIJNING BIJ EVENEMENTEN IN REGIO

Fotograaf Albert Prins (87) overleden

HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de jaren zeventig als hobbyfotograaf een vaste bezoeker van vrijwel alle hippische evenementen in de regio, waar hij zijn foto’s tegen een schappelijk prijsje aan ruiters ter beschikking stelde.

Albert Prins was mede door zijn forse gestalte een markante verschijning in de hippische wereld. Tientallen jaren lang reed hij naar de concoursen in de omgeving op zijn brommer, waarop hij de bagagedrager had voorzien van een passend houten kistje. Daarin vervoerde hij de door hem zelf afgedrukte foto’s op het formaat van 10 x 15 centimeter. Pas op hoge leeftijd werd de brommer vervangen door een auto.

Indrukwekkend archief
Het voormalige hoofd van de technische afdeling van de PTT in Hengelo bouwde in de loop der jaren een indrukwekkend archief op met vele duizenden foto’s. “Eerst in zwart-wit, later in kleur”, weet vriend Jan Lansink uit Lonneker, die nog wekelijks contact met Prins onderhield en zelf geregeld als fotograaf samen met hem in de wedstrijdring stond. “Langzaam heeft Albert ook afscheid genomen van het analoge en is hij overgestapt op digitale fotografie. De laatste jaren heeft hij zelfs nog een heleboel oude negatieven gescand.”

Koninklijke familie
Behalve in de springsport was de in 1930 in Musselkanaal geboren Albert Prins vooral geïnteresseerd in samengestelde wedstrijden en slipjachten. “Boekelo was voor hem helemaal het einde”, vertelt Lansink. Trots was Albert Prins op foto’s die hij mocht schieten van leden van het Koninklijk Huis. Zoals van toenmalige prins Willem-Alexander in zijn jonge jaren tijdens een samengestelde wedstrijd op landgoed De Tol in Enschede en van koningin Juliana en prins Bernhard bij het NK jachtspringen op de terreinen van Paleis Soestdijk, waar hij  meermalen reportages mocht maken.

Het lichaam van Albert Prins wordt vrijdag bijgezet in een familiegraf in Leiden, waar onder anderen ook zijn eind jaren negentig overleden zoon en echtgenote hun laatste rustplaats kregen.

Foto’s © Jacob Melissen (boven) en © Jan Lansink

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)