Ehrens en Lips verder als bondscoach

ERMELO - De KNHS heeft de contracten met haar bondscoaches Rob Ehrens (Hamont-Achel, België) en Martin Lips (Made) verlengd. Beide blijven tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro verbonden aan de Hippische Sportbond. Op grond van de recente prestaties was er voor de KNHS geen enkele reden om te twijfelen aan voortzetting van de contracten met Rob Ehrens en Martin Lips.

Technisch directeur Maarten van der Heijden: "We blijven ons de komende jaren richten op het behalen van medailles tijdens kampioenschappen. We hebben met Rob niet alleen een succesvolle en deskundige bondscoach in huis, maar ook een bondscoach die goed communiceert met betrokken partijen. Het is fijn dat we kunnen verlengen. Martin Lips is uiteraard nog niet klaar met zijn avontuur. We gaan de komende jaren met eventing gestaag op weg naar podiumplaatsen. Met de begeestering en expertise van Martin zijn de eerste stappen daartoe al gezet."

Rob Ehrens (foto, woensdag 55 jaar) is de meest succesvolle coach in de geschiedenis van de Nederlandse springsport. Op de palmares van de bondscoach prijken twee zilveren Olympische medailles (London 2012), Europees goud met het team in 2007 en de wereldtitel met het team in 2006. Ehrens begon zijn functie als bondscoach bij de junioren en young riders en maakte in 2004 de stap naar de senioren.

Martin Lips (57) heeft de laatste jaren sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van de eventingsport. Zijn eigen internationale ervaring (vijftiende op de Olympische Spelen van Barcelona) en enthousiasme geeft hij door aan zijn pupillen. Vier jaar eerder dan gepland stond Lips dit jaar met een team aan start in Londen. De tweede plaats van Nederland in de FEI Nations Cup eventing 2012 onderstreept het sterke presteren van de Nederlandse ruiters.

Wim Ernes (Schimmert) is de nieuwe bondscoach dressuur voor senioren. Ernes volgt Sjef Janssen op, met wie op eigen verzoek het contract met de KNHS voor de komende periode niet is verlengd. Met de ondertekening van het contract start de samenwerking tussen Wim Ernes en de KNHS tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

Wim Ernes (54) is als bondscoach verantwoordelijk voor de samenstelling van de teams tijdens landenwedstrijden, de Europese en het wereldkampioenschap in 2014 in Normandië. Daarbij zal Ernes nauw samenwerken met de verschillende trainers van de combinaties en zijn training vooral richten op het proefgericht rijden. Daarmee is zijn ervaring als vermaard internationaal jurylid van grote waarde.

Behalve een geweldige internationale reputatie als jurylid heeft Ernes al ervaring als bondscoach. Van 1993 tot en met de Olympische Spelen van 1996 gaf Ernes in de rol van bondscoach leiding aan de Nederlandse dressuursport. Tijdens de Spelen in Atlanta behaalde Anky van Grunsven met Bonfire individueel de zilveren medaille, net als het team dat verder bestond uit Tineke Bartels met Olympic Barbria, Sven Rothenberger met Weyden en Gonnelien Rothenberger-Gordijn met Olympic Dondolo. Sven Rothenberger nam in 1996 de bronzen medaille mee terug naar Nederland.

De rol van bondscoach die Ernes gaat vervullen zal inhoudelijk anders zijn dan die van Sjef Janssen, die tegelijkertijd ook trainer was voor veel combinaties. Ernes zal behalve zijn functie als bondscoach ook een rol houden in de ontwikkeling en opleiding van juryleden.

De KNHS is op dit moment in onderhandeling met een opvolger voor de onlangs overleden bondscoach voor de young riders, junioren en ponyruiters, Sven Harmsen. Ook voor de opvolging van Jeannette Wolfs bij de paradressuur wordt naar een opvolger gezocht.

Meer Algemeen

»
SAASVELD – De Ankerhal in Saasveld is maandagavond weer het toneel van de Jaarlijkse finaleavond vrij springen van de Rijpaarden Fokvereniging Twente... (14-04-2024)
Edmond Geers
»
LANGEVEEN – In Langeveen is op Eerste Paasdag (31 maart) voorzitter Edmond Geers van De Molenruiters plotseling op slechts 56-jarige leeftijd... (06-04-2024)
»
ALMELO – Na een kort ziekbed is donderdag 28 maart Johan Heskamp op 80-jarige leeftijd overleden. De Almeloër was als ringmeester een graag geziene... (02-04-2024)
»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)