Dick Nijhof (67) overleden

ENSCHEDE - In zijn woonplaats Enschede is naar nu bekend is geworden op woensdag 21 augustus Dick Nijhof op de leeftijd van 67 jaar thuis overleden. Dick Nijhof genoot in hippische kringen bekendheid als speaker, internationaal jurylid van springconcoursen, bestuurder van de KNF en was enige tijd commentator bij Eurosport.

Dick Nijhof was als mens zoals zijn stem als speaker klonk. Zacht, maar indringend. Dick Nijhof was als mens zoals hij als jurylid optrad. Consentieus en consequent.  Dick Nijhof was als mens zoals hij als bestuurder was. Pro-actief en toekomstgericht. Dick Nijhof was als mens zoals hij commentator was bij Eurosport. Betrokken, enthousiast en deskundig.
 
Als speaker debuteerde Dick Nijhof op het internationale concours in Zuidlaren. Zijn welluidende stem werd gewaardeerd en daarom werd hij al snel ook door andere organisaties benaderd om als omroeper te functioneren. Zijn finest hour beleefde Dick als speaker tijdens de door Jos Lansink gewonnen wereldbeker finale tijdens Indoor Brabant 1994. Met zijn stem droeg hij een niet te onderschatten steentje bij aan dit voor de Nederlandse hippische sport onvergetelijke moment.

Dick Nijhof hield er meer van om de hippische wereld vanuit het giraffestandpunt te beschouwen, dan vanuit de meer bekende helikopterview. Met beide benen op de grond, in plaats van zweverig. Daardoor werd hij in alle drie zijn bezigheden gewaardeerd door ruiters, organisaties, zijn collega-officials en tv-kijkers. Binnen het bestuur van de KNFvLR en PC was Dick Nijhof een enthousiast voorstander en pleitbezorger van de fusie, die uiteindelijk zou leiden tot de huidige KNHS. Daarin schuwde hij het conflict met geledingen die zich van deze fusie een tegenstander toonden niet. 

Tot voor kort leek het er nog op dat Dick Nijhof de zware gezondheidsproblemen waarmee hij vorig jaar werd geconfronteerd relatief goed teboven was gekomen. Onlangs deden zich omvangrijke complicaties voor, als gevolg waarvan zijn toestand in hoog tempo achteruit ging. Een zinvolle medische behandeling daartegen bleek niet mogelijk te zijn. Dick Nijhof is maandag 26 augustus in besloten kring gecremeerd.
 
De KNHS is Dick Nijhof dank verschuldigd voor de intens betrokken wijze waarop hij zich op vele verschillende platforms binnen de hippische wereld heeft ingezet voor de totale hippische sport en wenst de familie Nijhof sterkte dit verlies te verwerken.
 
Theo Ploegmakers, voorzitter van de KNHS 
 
De familie Nijhof heeft aangegeven in de eerste plaats verdrietig te zijn vanwege zijn heengaan, maar tegelijkertijd vooral ook opgelucht dat Dick verder lijden bespaard is gebleven. Zij geven er momenteel de voorkeur aan zijn overlijden in alle rust te verwerken. Vandaar dat u vriendelijk wordt verzocht hen daartoe de ruimte te gunnen en niet telefonisch te benaderen.
 
Schriftelijke blijken van medeleven zijn vanzelfsprekend welkom en kunnen worden gericht aan:
Mevr. Berty Nijhof -Zantinge, Marthalaan 3 - 25, 7511 AZ Enschede

Meer Algemeen

LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)
BORNE – De negentienjarige Lauren Spikkert uit Borne beleefde eind vorige week de primeur als eerste medewerker paardensport en paardenhouderij met... (19-03-2018)