Dick Nijhof (67) overleden

ENSCHEDE - In zijn woonplaats Enschede is naar nu bekend is geworden op woensdag 21 augustus Dick Nijhof op de leeftijd van 67 jaar thuis overleden. Dick Nijhof genoot in hippische kringen bekendheid als speaker, internationaal jurylid van springconcoursen, bestuurder van de KNF en was enige tijd commentator bij Eurosport.

Dick Nijhof was als mens zoals zijn stem als speaker klonk. Zacht, maar indringend. Dick Nijhof was als mens zoals hij als jurylid optrad. Consentieus en consequent.  Dick Nijhof was als mens zoals hij als bestuurder was. Pro-actief en toekomstgericht. Dick Nijhof was als mens zoals hij commentator was bij Eurosport. Betrokken, enthousiast en deskundig.
 
Als speaker debuteerde Dick Nijhof op het internationale concours in Zuidlaren. Zijn welluidende stem werd gewaardeerd en daarom werd hij al snel ook door andere organisaties benaderd om als omroeper te functioneren. Zijn finest hour beleefde Dick als speaker tijdens de door Jos Lansink gewonnen wereldbeker finale tijdens Indoor Brabant 1994. Met zijn stem droeg hij een niet te onderschatten steentje bij aan dit voor de Nederlandse hippische sport onvergetelijke moment.

Dick Nijhof hield er meer van om de hippische wereld vanuit het giraffestandpunt te beschouwen, dan vanuit de meer bekende helikopterview. Met beide benen op de grond, in plaats van zweverig. Daardoor werd hij in alle drie zijn bezigheden gewaardeerd door ruiters, organisaties, zijn collega-officials en tv-kijkers. Binnen het bestuur van de KNFvLR en PC was Dick Nijhof een enthousiast voorstander en pleitbezorger van de fusie, die uiteindelijk zou leiden tot de huidige KNHS. Daarin schuwde hij het conflict met geledingen die zich van deze fusie een tegenstander toonden niet. 

Tot voor kort leek het er nog op dat Dick Nijhof de zware gezondheidsproblemen waarmee hij vorig jaar werd geconfronteerd relatief goed teboven was gekomen. Onlangs deden zich omvangrijke complicaties voor, als gevolg waarvan zijn toestand in hoog tempo achteruit ging. Een zinvolle medische behandeling daartegen bleek niet mogelijk te zijn. Dick Nijhof is maandag 26 augustus in besloten kring gecremeerd.
 
De KNHS is Dick Nijhof dank verschuldigd voor de intens betrokken wijze waarop hij zich op vele verschillende platforms binnen de hippische wereld heeft ingezet voor de totale hippische sport en wenst de familie Nijhof sterkte dit verlies te verwerken.
 
Theo Ploegmakers, voorzitter van de KNHS 
 
De familie Nijhof heeft aangegeven in de eerste plaats verdrietig te zijn vanwege zijn heengaan, maar tegelijkertijd vooral ook opgelucht dat Dick verder lijden bespaard is gebleven. Zij geven er momenteel de voorkeur aan zijn overlijden in alle rust te verwerken. Vandaar dat u vriendelijk wordt verzocht hen daartoe de ruimte te gunnen en niet telefonisch te benaderen.
 
Schriftelijke blijken van medeleven zijn vanzelfsprekend welkom en kunnen worden gericht aan:
Mevr. Berty Nijhof -Zantinge, Marthalaan 3 - 25, 7511 AZ Enschede

Meer Algemeen

ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende. (16-06-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)
ADVERTORIAL. Heel langzaam begint onze ‘nieuwe’ naam in te dalen en hoeven we niet meer te refereren aan onze oude naam om mensen ons te laten... (09-04-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)