Dick Nijhof (67) overleden

ENSCHEDE - In zijn woonplaats Enschede is naar nu bekend is geworden op woensdag 21 augustus Dick Nijhof op de leeftijd van 67 jaar thuis overleden. Dick Nijhof genoot in hippische kringen bekendheid als speaker, internationaal jurylid van springconcoursen, bestuurder van de KNF en was enige tijd commentator bij Eurosport.

Dick Nijhof was als mens zoals zijn stem als speaker klonk. Zacht, maar indringend. Dick Nijhof was als mens zoals hij als jurylid optrad. Consentieus en consequent.  Dick Nijhof was als mens zoals hij als bestuurder was. Pro-actief en toekomstgericht. Dick Nijhof was als mens zoals hij commentator was bij Eurosport. Betrokken, enthousiast en deskundig.
 
Als speaker debuteerde Dick Nijhof op het internationale concours in Zuidlaren. Zijn welluidende stem werd gewaardeerd en daarom werd hij al snel ook door andere organisaties benaderd om als omroeper te functioneren. Zijn finest hour beleefde Dick als speaker tijdens de door Jos Lansink gewonnen wereldbeker finale tijdens Indoor Brabant 1994. Met zijn stem droeg hij een niet te onderschatten steentje bij aan dit voor de Nederlandse hippische sport onvergetelijke moment.

Dick Nijhof hield er meer van om de hippische wereld vanuit het giraffestandpunt te beschouwen, dan vanuit de meer bekende helikopterview. Met beide benen op de grond, in plaats van zweverig. Daardoor werd hij in alle drie zijn bezigheden gewaardeerd door ruiters, organisaties, zijn collega-officials en tv-kijkers. Binnen het bestuur van de KNFvLR en PC was Dick Nijhof een enthousiast voorstander en pleitbezorger van de fusie, die uiteindelijk zou leiden tot de huidige KNHS. Daarin schuwde hij het conflict met geledingen die zich van deze fusie een tegenstander toonden niet. 

Tot voor kort leek het er nog op dat Dick Nijhof de zware gezondheidsproblemen waarmee hij vorig jaar werd geconfronteerd relatief goed teboven was gekomen. Onlangs deden zich omvangrijke complicaties voor, als gevolg waarvan zijn toestand in hoog tempo achteruit ging. Een zinvolle medische behandeling daartegen bleek niet mogelijk te zijn. Dick Nijhof is maandag 26 augustus in besloten kring gecremeerd.
 
De KNHS is Dick Nijhof dank verschuldigd voor de intens betrokken wijze waarop hij zich op vele verschillende platforms binnen de hippische wereld heeft ingezet voor de totale hippische sport en wenst de familie Nijhof sterkte dit verlies te verwerken.
 
Theo Ploegmakers, voorzitter van de KNHS 
 
De familie Nijhof heeft aangegeven in de eerste plaats verdrietig te zijn vanwege zijn heengaan, maar tegelijkertijd vooral ook opgelucht dat Dick verder lijden bespaard is gebleven. Zij geven er momenteel de voorkeur aan zijn overlijden in alle rust te verwerken. Vandaar dat u vriendelijk wordt verzocht hen daartoe de ruimte te gunnen en niet telefonisch te benaderen.
 
Schriftelijke blijken van medeleven zijn vanzelfsprekend welkom en kunnen worden gericht aan:
Mevr. Berty Nijhof -Zantinge, Marthalaan 3 - 25, 7511 AZ Enschede

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)