De Lavei opent haar deuren

ZENDEREN - Meulenbroek Dierenartsen in Borne heeft zondag in Zenderen de nieuwe paardenkliniek officieel in gebruik genomen. Honderden klanten, buurt- en dorpsbewoners en vrienden bezochten zondagmiddag De Lavei van Christel Meulenbroek (34) en haar broer Robert (35). Laveien, een oud Nederlands woord, staat voor lanterfanten en rusten. Dat kan hier: voor paarden en mensen. Maar Christel en Robert kennen ‘lanterfanten’ niet in de praktijk.

Ook op deze middag is er aandacht voor hun moeder: “Zij heeft veertig jaar ontzettend hard gewerkt op deze plek. Haar kracht en levensenergie wil ze aan ons doorgeven. Voor ons geldt dat de liefde voor dieren ontstond op de boerderij van onze ouders. De paardenkliniek staat op onze geboortegrond. Onze roots.”

Blijven investeren
Christel en Mark werken al sinds 2009 met een mobiele paardenpraktijk. Zij bezoeken vanuit de Bornse wijk Stroom Esch, met röntgenapparaat, paarden op boerderijen en bij particulieren. Dat blijven ze doen. Nu investeren zij opnieuw in hun levenswerk: Paardenkliniek De Lavei wordt hun uitvalbasis. Nog steeds leggen zij dagelijks paardenbezoeken in de omgeving af. Maar op de paardenkliniek kunnen ook scans gemaakt worden, is er vruchtbaarheidsbegeleiding/inseminatie van merries, vinden klinische sportkeuringen, (staande) castraties en gebitsbehandelingen plaats.

Ook worden veel onderzoeken gedaan naar kreupelheid van paarden. Robert: “Ik kijk uit naar de eerste operatie, hier in de kliniek”. Christel: “Als broer en zus zijn we goed op elkaar ingewerkt. We weten waar de ander goed in is.”

De Lavei beschikt over twee voltes: cirkels met een zachte of harde ondergrond die gereden worden tijdens de dressuur. Hier vinden ook kreupelheidonderzoeken plaats. In de wei en in de stallen ziet u de ‘pensiongasten’: de paarden die hier verblijven en voor een vast bedrag per maand verzorgd worden. Voor Bed & Breakfast-gasten zijn er luxe appartementen in de prachtige monumentale en midden in de natuur gelegen boerderij. Een ruime kamer, eigen keuken, sanitaire voorzieningen en luxe slaapkamers. U wilt uw paard mee? Vanzelfsprekend. Maar ook zonder paard bent u een welkome gast.

Wat zijn de toekomstdromen van de ambitieuze broer en zus Meulenbroek? “De paardenkliniek, dierenartspraktijk en de Bed & Breakfast-afdeling succesvol krijgen en houden.” En wat vindt Floris, de tweejarige zoon van Christel? Hij wil dierenarts worden. Het zit in de genen. Overduidelijk.

Tekst en foto van Chistel en Robert Meulenbroek met hun moeder van www.borneboeit.nl

Meer Algemeen

LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)
BORNE – De negentienjarige Lauren Spikkert uit Borne beleefde eind vorige week de primeur als eerste medewerker paardensport en paardenhouderij met... (19-03-2018)