De Lavei opent haar deuren

ZENDEREN - Meulenbroek Dierenartsen in Borne heeft zondag in Zenderen de nieuwe paardenkliniek officieel in gebruik genomen. Honderden klanten, buurt- en dorpsbewoners en vrienden bezochten zondagmiddag De Lavei van Christel Meulenbroek (34) en haar broer Robert (35). Laveien, een oud Nederlands woord, staat voor lanterfanten en rusten. Dat kan hier: voor paarden en mensen. Maar Christel en Robert kennen ‘lanterfanten’ niet in de praktijk.

Ook op deze middag is er aandacht voor hun moeder: “Zij heeft veertig jaar ontzettend hard gewerkt op deze plek. Haar kracht en levensenergie wil ze aan ons doorgeven. Voor ons geldt dat de liefde voor dieren ontstond op de boerderij van onze ouders. De paardenkliniek staat op onze geboortegrond. Onze roots.”

Blijven investeren
Christel en Mark werken al sinds 2009 met een mobiele paardenpraktijk. Zij bezoeken vanuit de Bornse wijk Stroom Esch, met röntgenapparaat, paarden op boerderijen en bij particulieren. Dat blijven ze doen. Nu investeren zij opnieuw in hun levenswerk: Paardenkliniek De Lavei wordt hun uitvalbasis. Nog steeds leggen zij dagelijks paardenbezoeken in de omgeving af. Maar op de paardenkliniek kunnen ook scans gemaakt worden, is er vruchtbaarheidsbegeleiding/inseminatie van merries, vinden klinische sportkeuringen, (staande) castraties en gebitsbehandelingen plaats.

Ook worden veel onderzoeken gedaan naar kreupelheid van paarden. Robert: “Ik kijk uit naar de eerste operatie, hier in de kliniek”. Christel: “Als broer en zus zijn we goed op elkaar ingewerkt. We weten waar de ander goed in is.”

De Lavei beschikt over twee voltes: cirkels met een zachte of harde ondergrond die gereden worden tijdens de dressuur. Hier vinden ook kreupelheidonderzoeken plaats. In de wei en in de stallen ziet u de ‘pensiongasten’: de paarden die hier verblijven en voor een vast bedrag per maand verzorgd worden. Voor Bed & Breakfast-gasten zijn er luxe appartementen in de prachtige monumentale en midden in de natuur gelegen boerderij. Een ruime kamer, eigen keuken, sanitaire voorzieningen en luxe slaapkamers. U wilt uw paard mee? Vanzelfsprekend. Maar ook zonder paard bent u een welkome gast.

Wat zijn de toekomstdromen van de ambitieuze broer en zus Meulenbroek? “De paardenkliniek, dierenartspraktijk en de Bed & Breakfast-afdeling succesvol krijgen en houden.” En wat vindt Floris, de tweejarige zoon van Christel? Hij wil dierenarts worden. Het zit in de genen. Overduidelijk.

Tekst en foto van Chistel en Robert Meulenbroek met hun moeder van www.borneboeit.nl

Meer Algemeen

ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende. (16-06-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)
ADVERTORIAL. Heel langzaam begint onze ‘nieuwe’ naam in te dalen en hoeven we niet meer te refereren aan onze oude naam om mensen ons te laten... (09-04-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)