CH Albergen naar Erve Maathuis

ALBERGEN - Het paarden- en ponyevenement van Paardensportvereniging Het Twentse Ros uit Albergen, dat al jarenlang wordt gehouden op de terreinen van John Kemna in Albergen, verhuist in 2014 naar het Erve Maathuis in Geesteren. Het jaarlijkse concours wordt in het derde weekend van april 2014 verreden op de mooie zandbodems van het CSI Twente.

Het bestuur van Het Twentse Ros betreurt het vertrek uit Albergen, omdat een evenement georganiseerd door een Albergse vereniging daar huishoort. Aangezien de vereniging niet meer terecht kan op de mooie terreinen van Kemna, moest echter wel een nieuwe locatie worden gezocht. Voor Het Twente Ros werd al gauw duidelijk dat de keus moest vallen op de vorig jaar nieuw aangelegde zandpiste op de terreinen van Huzink/Haarhuis.

Ruiters en amazones rijden tegenwoordig graag op deze topbodems en het vinden van een geschikte accommodatie in Albergen is niet zo eenvoudig. Bovendien stelt het bestuur de sport voorop en daarom was de keus uiteindelijk niet moeilijk meer .
 
Bijzonder blij is de organisatie van het CH Albergen dat zij ook in 2014 weer de KNHS-competities mag houden voor de selectie van de Europese kampioenschappen. Nieuw is een wedstrijd voor children. Tevens zal op de laatste dag van het concours weer voor een fraaie show worden gezorgd.

Aangezien de accommodatie in Geesteren minder groot is dan voorheen in  Albergen, wordt het programma aangepast. Zo zullen er al op dinsdag dressuurwedstrijden worden verreden voor de paarden en op woensdag voor de pony’s. Op donderdagavond is het oefenspringen. De overige disciplines voor paarden en pony’s zullen in het paasweekend worden verreden. Op vrijdag is er springen in alle klassen. Paaszaterdag zal in het teken staan van een Jeugddag voor de Europese kampioenschappen.

Eerste Paasdag is een rustdag en op paasmaandag zal er weer gesprongen worden vanaf de klasse B tot en met ZZ. Voor de beginnende ruiter zijn er Bixie-wedstijden en als afsluiting is er een Grote Prijs over een springparcours met hindernissen met een hoogte van 1,40 meter.

Al jaren denkt Het Twentse Ros ook aan de jongste bezoekers. Dit zal ook op de nieuwe locatie niet veranderen. Er verrijst een heus  kinderdorp met onder meer een clown, pony rijden en schminken.

Foto: Anne-Lotte Tijhuis blijkt in april van dit jaar de laatste winnaar van de Grote Prijs van Albergen op Albergse bodem te zijn geweest.

Meer Algemeen

LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)
BORNE – De negentienjarige Lauren Spikkert uit Borne beleefde eind vorige week de primeur als eerste medewerker paardensport en paardenhouderij met... (19-03-2018)