Boekelo en CSI Twente scoren hoog

BOEKELO/GEESTEREN - Het gaat goed met hippisch Twente. Military Boekelo en CSI Twente scoren op paardenportgebied het hoogst in de lijst van beste publieksevenementen van Nederland. Military Boekelo staat daarin op de veertigste plaats, CSI Twente volgt enkele posities verderop als 44ste en is daarmee het eerste springconcours op de ranking. Opmerkelijk is dat beide evenementen in 2015 goed waren voor 63.000 toeschouwers.

In de door organisatie Respons samengestelde Evenementen Monitor over 2015 worden publieksevenementen met meer dan 5.000 bezoekers beoordeeld op aspecten als bezoekersaantallen, imago, genres, sociaaleconomische impact en publiciteitswaarde.

Voorzitter Robert Zandstra van Military Boekelo: “We tellen in Twente mooi mee, dat is fijn om geregeld bevestigd te krijgen. In principe ben ik niet zo van de lijstjes, maar het zegt in elk geval wel iets over hoe je er bij het publiek op staat. Een heel interessant gegeven vind ik dat we bij bijna 25 procent van de Nederlanders bekend zijn.”

De hoge score van CSI Twente heeft vermoedelijk te maken met de brede opzet van het evenement, met topsport, talentontwikkeling, breedtesport, fokkerij, pony’s en shows op drie wedstrijdpistes. Tevens beschikt CSI Twente over een stevig business-to-business model, een ruim opgezette fair en een uitgebreide amusementsagenda, met festiviteiten voor diverse doelgroepen.

“We zijn verheugd dat we al voor de vierde opeenvolgende keer zijn opgenomen in de TOP 100 van de Evenementen Monitor en onze waarde kunnen bestendigen”, zegt voorzitter Gerard Maathuis.

Voor de 42ste editie van het CSI Twente, van 5 tot en met 10 juli 2016, is het streven van zijn organisatie er vooral op gericht de faciliteiten nog verder op te schalen en de internationale concurrentiepositie te verbeteren. “We bieden topruiters een uiterst breed palet aan startgelegenheden, ook voor hun studenten en klanten. Daarnaast willen we qua prijzengeld een stap zetten naar het niveau van voor de economische crisis, waarbij meerdere auto’s beschikbaar gesteld worden.”

De editie van 2016 valt precies een maand voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waardoor de verwachting gewettigd lijkt dat tal van topruiters zich op het Erve Maathuis zullen voorbereiden op deelname in Brazilië.

De Top 100 van de Evenementen Monitor 2015 wordt aangevoerd door het Amsterdam Dance Event, gevolgd door het International Film Festival in Rotterdam, het International Documentary Film Festival in de hoofdstad, Pinkpop en de Huishoudbeurs.

Meer Algemeen

ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)
BORNE – De negentienjarige Lauren Spikkert uit Borne beleefde eind vorige week de primeur als eerste medewerker paardensport en paardenhouderij met... (19-03-2018)
LONNEKER – Derdejaars studenten van de opleiding paardenhouderij aan het AOC Oost in Enschede hadden voor hun netwerkbijeenkomst van maandagavond een... (14-03-2018)
Na bijna veertig jaar actief te zijn geweest als teamveterinair heeft Jan Greve besloten dat het genoeg is geweest. Afgelopen jaren was Greve actief... (17-01-2018)
Manege Snorrewind zamelt al een aantal jaren geld in voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Dit keer werd het recordbedrag van... (01-01-2018)
ERMELO – Imke Lamsma zorgde afgelopen weekeinde voor een primeur, die haar voor altijd een plekje bezorgt in de annalen van de Koninklijke... (16-05-2017)
ENSCHEDE – Tegen het decor van de maneges Het Twentsche Veld en De Twentse Marke vonden vrijdag de eerste vakwedstrijden Paardenhouderij plaats.... (31-01-2017)
ENSCHEDE – Tijdens de open dag van AOC Oost op 27 januari vindt dit jaar een bijzonder evenement plaats. De opleiding Paardenhouderij houdt voor het... (17-01-2017)