Bathmen spant de kroon

BATHMEN - In de aanloop naar het historische feest Bathmen spant de Kroon eind mei dit jaar gaat bij Bathmen te Paard de klok eventjes 200 jaar terug in de tijd. De beide organisaties van Bathmen te Paard en Bathmen spant de Kroon slaan de handen ineen om tijdens het paardensportevenement alvast een voorproefje te geven van de historische veldslagen die eind mei worden nagespeeld ter ere van het 200-jarig bestaan van de Oranjevereniging in Bathmen.

Tussen alle paardensport door zullen Napoleontische soldaten, Kozakken en schermutselingen voor show en spektakel zorgen. Ook de aankleding van Bathmen te Paard staat in het teken van de Napoleontische tijd.

Natuurlijk barst het progamma van Bathmen te Paard voor de liefhebber ook dit jaar volop van spectaculaire paardensport. Vanaf vrijdag 21 februari tot en met zaterdag 1 maart maken internationale toppers uit de spring- en mensport hun opwachting in Bathmen. Behalve wedstrijden op hoog niveau biedt Bathmen te Paard ook dit jaar weer veel show en spektakel.

Tuigpaardenavond
Bathmen te Paard houdt na het succes van vorig jaar opnieuw een tuigpaardenwedstrijd. Tijdens deze avond op vrijdag 21 februari zullen de toppers en de nieuwelingen uit de tuigpaardenwereld tegen elkaar strijden in verschillende rubrieken.

Kick off Bathmen te Paard
Op zaterdagavond 22 februari vindt de kick-off van Bathmen te Paard 2014 plaats. Tijdens deze showavond wordt er een wedstrijd Sixbar-springen gehouden. En in samenwerking met de Boerinnen Kalenderis ook  de missverkiezing Mooiste Boerin Benelux 2014. Tussendoor zullen de Napoleontische soldaten voor veel spektakel zorgen.

Ponyderby
Ook de jonge springruiters en amazones komen op zaterdag 22 en zondag 23 februari met hun pony’s in actie en strijden om de hoogste plaatsen op het erepodium. Alle ogen zullen hierbij vooral gericht zijn op de ponyderby die voor de vierde maal verreden wordt in de klassen Z en ZZ op zondag 23 februari. Hiermee hoopt Bathmen te Paard wederom veel jeugdig talent naar Bathmen te halen: de toekomst van de Nederlandse springsport.

GMB Spring Derby
Het absolute hoogtepunt tijdens Bathmen te Paard is de GMB Spring Derby. Deze spectaculaire derby wordt dit jaar voor de tiende keer verreden op woensdag 26 februari, aansluitend aan het nationale springen. De GMB Spring Derby is een uniek landelijk gebouwd parcours met veel natuurlijke hindernissen met een hoogte van rond de 1,50 meter. Via camera’s en schermen kan het publiek ook het naar buiten springen volgen en de doorgang naar de andere rijhal.

Mondiaal Foods Cup dressuur
Nieuw dit jaar is de Mondial Foods Cup voor de Subtop Dressuur. Na drie wedstrijden in Mariënheem, Gorssel en Bathmen hebben ruiters zich kunnen plaatsen voor de finale tijdens Bathmen Te Paard op donderdagavond 27 februari. Deze avond rijden de ruiters en amazones een kür op muziek in hun eigen klasse. De vijf beste ruiters en amazones van de klassen ZZ-Zwaar, Lichte Tour (Prix St. George) en  Zware Tour (Grand Prix) mogen deze avond hun kunsten tonen. Deze avond wordt begeleidt door Coby van Baalen. Zij zal tevens enkele clinics verzorgen.

Mondial Foods Cup springen
Eveneens weer op het programma staat de altijd spannende finale van de competitie om de Mondial Foods Cup. De strijd om de Mondial Foods Cup is een wedstrijd op initiatief van Landelijke Rijvereniging Bathmen e.o.
voor springruiters op M, Z en ZZ-niveau. Na drie spannende voorrondes kan het publiek bij Bathmen te Paard op vrijdagavond 28 februari genieten van de finale waaruit de winnaar van de Mondial Foods Cup naar voren
zal komen. Titelverdediger is Eric ten Cate (foto).

Mennen
Zaterdag 1 maart staat geheel in het teken van de mensport. Twee- en vierspanmenners zorgen voor veel spektakel in manege het Ruiterkamp met hun pony’s en paarden tijdens de menavond. Grote namen, zoals
Koos de Ronde, Theo Timmerman en Mark Weusthof, uit de mensport maken hun opwachting tijdens deze spectaculaire avond.

Meer Algemeen

LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)
BORNE – De negentienjarige Lauren Spikkert uit Borne beleefde eind vorige week de primeur als eerste medewerker paardensport en paardenhouderij met... (19-03-2018)