RUITERS BEGELEIDEN MARKANTE PAARDENMAN UIT LONNEKER NAAR LAATSTE RUSTPLAATS

Alsnog mooi afscheid Jozef Vaanholt

LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende.

De markante paardenman uit Lonneker stierf een dag voor hij de leeftijd van 89 jaar zou bereiken in de locatie Ariënsstaete van Liberein in Enschede. “Een dag eerder zaten we met een hoogwerker nog alles te versieren voor zijn raam. Eenzaamheid is hem fataal geworden”, meent zoon Jos Vaanholt. “Pa hield enorm van gezelligheid en mensen om zich heen, maar door de coronacrisis mocht vader in de laatste periode van zijn leven bijna geen bezoek meer ontvangen.”

Ook de crematie in Oldenzaal moest vanwege 'corona’ noodgedwongen sober verlopen. Het bracht de familie op het idee de urn met de as van Jozef Vaanholt vanaf manege De Twentse Marke op een door twee Friese paarden getrokken boerenkar naar de begraafplaats in Lonneker te brengen, waar in januari 2016 zijn echtgenote Thea haar laatste rustplaats vond.

Samen een borreltje
Het gebeurde onder begeleiding van diverse ruiters te paard van Het Twentse Ros, van wie de eerste ook het clubvaandel met zich mee voerde. “Het is een super mooie dag geworden”, kijkt Jos Vaanholt op de bijzondere dag terug. “Ook al omdat het prachtig weer was, terwijl er bakken met regen waren voorspeld. Op verzoek van vader hebben we na afloop op het terras van de manege nog allemaal samen een borreltje gedronken. Zo kreeg pa toch nog het afscheid dat hij verdiende.”

Jozef Vaanholt bracht in de meest uiteenlopende rollen een groot deel van zijn leven door bij De Twentse Marke, het laatst als kantinebeheerder. Niet voor niets werd hij ooit tot erelid van zowel rijvereniging Het Twentse Ros als ponyclub De Vijf Marken benoemd. 

Meer Algemeen

ERMELO - Gezien de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis is het vervelende besluit gevallen om de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021... (16-01-2021)
Een bijzonder en onwerkelijk jaar is bijna voorbij. Ook de hippische wereld in onze regio ondervond de vervelende gevolgen van het al maanden... (31-12-2020)
ERMELO - Door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis komen meerdere selecties voor de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021 in het... (04-12-2020)
ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)
ADVERTORIAL. Heel langzaam begint onze ‘nieuwe’ naam in te dalen en hoeven we niet meer te refereren aan onze oude naam om mensen ons te laten... (09-04-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)